Hoppa till huvudinnehållet

Förklaringen: ”Bankomaten används för lite”

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Jenny Danielsson, kommunikationsansvarig Bankomat AB.
Jenny Danielsson, kommunikationsansvarig Bankomat AB. Foto: Pressbild

– Det är en del av utvecklingen, kontantuttag minskar över hela landet och vi tittar kontinuerligt över hela bilden, vilka bankomater vi ska ha kvar och hur mycket de används, säger Jenny Danielsson, kommunikationsansvarig på Bankomat AB.

– Tyvärr så var bankomaten i Dals Långed en av dem vi måste ta bort eftersom den används för lite. Vi hänvisar till närmaste bankomat som är i Billingsfors och Åsensbruk, säger hon.

– Det är beklagligt när enskilda individer drabbas men vi måste anpassa oss. Det blir färre och färre som använder kontanter, de senaste åren handlar det om en nedgång på tio procent. Tyvärr behöver man planera sina uttag av kontanter, säger Jenny Danielsson.

Bankomaten i Dals Långed togs bort 5 oktober och enligt Danielsson placerar företaget alltid en skylt bredvid innan som informerar om att den ska tas bort.

Kan inte längre ta ut kontanter: ”Bedrövligt”

Artikeltaggar

BillingsforsDals LångedSamhälleÅsensbruk

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.