Hoppa till huvudinnehållet

Medaljregn över Eds SK i dubbla DM-tävlingar

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Eds Sk vann HD12 i Stigen genom Joel Gustafsson och Valfrid Mattsson.
Eds Sk vann HD12 i Stigen genom Joel Gustafsson och Valfrid Mattsson. Foto: Privat

För några veckor sedan bjöd Håby IF in till Natt-DM vid Olausson Loge på Bäckevall i Håby. Eds SK fick med sig fyra guld, fyra silver och två brons av 15 starter. Samma helg blev det fyra medaljer på stafett-DM i Stigen.

Det bjöds på kluriga nattbanor där man gynnades av att gå runt istället för rakt på. Detta på grund av en tuff undervegetation av enbuskar och taggbuskar vilket gjorde det bökigt.

Eds SK fick med sig fyra guld hem till Dalsland: Jack Mattsson i H10, Joel Gustafsson i H12, Annika Lännhult i D40 samt Joakim Gustafsson i H40. Fyra silvermedaljörer i William Lännhult i H16, Valfrid Mattsson i H12, Gunilla Ottersen i D40 samt Jim Mattsson i H40.

Två löpare tog också brons: Linus Lännhult i D40 och Albert Mattsson i H10.

DM-stafett i Stigen

Söndagen efter bjöd OK Skärmen in till fina DM-tävlingar i stafett i Stigen som badade i sol. Det var en rätt snabblöpt terräng med långa öppna fina partier. Banorna var tekniskt enkla.

Eds SK vann HD12 genom Joel Gustafsson och Valfrid Mattsson samt ytterligare tre lag på pallen i olika klasser: Annika Lännhult och Gunilla Ottersten blev tvåa i D21, Carl-Göran Struts och Lasse Johansson blev tvåa i H120 och Joakim Gustafsson och Lars-Henrik Galborgen blev trea i H80.

I H12-klassen var Joel Gustafsson etta och Valfrid Mattsson tvåa på natt-DM i Håby.
I H12-klassen var Joel Gustafsson etta och Valfrid Mattsson tvåa på natt-DM i Håby. Foto: Privat

Joel Gustafsson har efter årets sex olika DM segrar i alla sina sex starter. Han är därmed den enda löparen sett till alla klasser som segrat i alla sin DM-starter under året.

I Daladubbeln som avgjordes i Falun den gångna helgen, hade Eds SK tre stafettlag med sig plus ett lag tillsammans med Åmåls OK. Bäst gick det för Jack och Albert Mattsson som blev fyra i H10-klassen, av 85 lag.

Artikeltaggar

Annika LännhultDalslandEds SKJoakim GustafssonOK SkärmenOrienteringStafettÅmåls OK

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.