Hoppa till huvudinnehållet

Känd tv-profil hängde med Niklas på spelning – i Färgelanda

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Programledaren och youtubern Mauri Hermundsson (höger) följde med Niklas Gårdelid (vänster) till Allhem i Färgelanda. Det här är en skärmdump från inslaget på Youtube.
Programledaren och youtubern Mauri Hermundsson (höger) följde med Niklas Gårdelid (vänster) till Allhem i Färgelanda. Det här är en skärmdump från inslaget på Youtube. Foto: Aftonbladet/Youtube

När musikern Niklas Gårdelid från Trollhättan kom till Allhem i Färgelanda för att sjunga hade han med sig oväntat besök. Programledaren och youtubern Mauri Hermundsson hängde med och spelade in ett inslag till sin populära Youtubeserie Uppdrag Mat.

– Jag vet inte riktigt hur det gick till, men det blev en riktigt härlig kväll, säger Niklas Gårdelid, 29.

Niklas Gårdelid från Trollhättan blev viral när hans charmiga tolkning av Skaraborgslåten ”Jag har vart överallt serru”, fångades på film under en utomhusspelning.

Han är blind sedan födseln, men det stoppar honom inte från att hålla med sin stora passion – musiken.

Tidigare i höstas hade han en sedan länge inplanerad spelning i Allhem i Färgelanda. Men när det väl var dags dök han upp med oväntat släptåg: programledaren och youtubern Mauri Hermundsson samt ett filmteam.

I inslaget, som kan ses här, förklarar Mauri Hermundsson att han måste tacka ja till alla förfrågningar under en vecka. En av dem kom från en okänd person som tipsade om Niklas spelning i Färgelanda, och att han borde följa med.

– Jag vet inte riktigt hur det gick till, men det blev en riktigt härlig kväll. Utan att skryta för mycket så var det väldigt uppskattat och alla var nöjda. Det blev lite speciellt när det kom ett filmteam där också, säger Niklas Gårdelid.

Överraskade med låtsläpp

Den omåttligt populäre tv-profilen hängde mycket riktigt med på spelningen, minglade med publiken och hade efteråt en överraskning till Niklas. Han hade ordnat så att han skulle få spela in en låt i en riktig studio i Trollhättan, som sedan skulle upp på flera streamingtjänster.

– Jag visste inte om det, men det var fantastiskt kul att få den möjligheten, säger Niklas Gårdelid.

– Mauri är en väldigt genuin och trevlig person. Jag måste också framhålla filmteamet som var helt underbara människor, fortsätter han.

Jan-Åke Hjärtåker, en av grundarna av Kulturföreningen Allhem i Färgelanda.
Jan-Åke Hjärtåker, en av grundarna av Kulturföreningen Allhem i Färgelanda. Foto: Johan Lindahl

Med i klippet, som i skrivande stund har nästan 800 000 visningar, är också en av männen bakom den nystartade föreningen Kulturföreningen Allhem som arrangerade spelningen och som satsar på kulturevenemang i Färgelanda.

– Vi hade bokat Niklas sedan långt tillbaka, men det här visste jag ingenting om. Jag visste vem han var, men jag hade ingen aning om att han hade fått så stort genomslag, säger Jan-Åke Hjärtåker.

Vill bredda kulturutbudet

Föreningen driver han tillsammans med Jan Svensson och Peter Nilsson med syfte är att bredda kulturutbudet i kommunen och kommer att erbjuda musik, teater och litteratur framöver.

– Efter ett besök hos en kompis musikklubb på Hisingen började vi spåna lite om det inte gick att starta något liknande här. Det händer ju inte ett skit i Färgelanda, säger han.

Sedan klippet sändes på Youtube den 7 oktober har man sett ett uppsving i publiken. I torsdags spelade Kent Vikmo och Paulina and the Boys på scenen. Då var det 75 personer i publiken, vilket är nästan en fördubbling mot tidigare.

Den 7 september nästa år kommer Niklas Gårdelid tillbaka för en uppföljare.

Artikeltaggar

FilmerFärgelandaKonserterMauri HermundssonSpelningarTrollhättanTVYoutube

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.