Hoppa till huvudinnehållet

JUST NU: Mustadfors bruk flyttar produktionen till Colombia

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Under tisdagen fick personalen på Mustadfors bruk information om att produktionen flyttar till Colombia.
Under tisdagen fick personalen på Mustadfors bruk information om att produktionen flyttar till Colombia. Foto: Helena Eriksson

Mustadfors bruk flyttar produktionen från Dals Långed till Colombia. I dagsläget jobbar 47 personer på bruket.

Det var under tisdagsförmiddagen som personalen på bruket i Dals Långed, som producerar hästskosöm, fick information om beslutet. Anledningen uppges vara kostnadsskäl.

Flytten till fabriken i Colombia ska, enligt P4 Väst, ske inom fyra till sex månader. Bolaget har redan idag en en fabrik i Colombia med cirka 200 anställda.

I dagsläget jobbat 47 personer i Dals Långed.

– Vi har en mycket lång historia i Mustadfors och det är med tungt hjärta vi avser göra denna flytt, säger ägaren Hans Mustad i ett pressmeddelande.

Det är dock inte all verksamhet som flyttar. Kvar blir försäljning, lager och logistik.

Exakt hur många som får lämna är i nuläget oklart. Det sker förhandlingar med fackförbundet.

– Vi kommer vara evigt tacksamma mot våra anställda och lokalsamhället för den långa tid vi verkat där och kommer anstränga oss att göra denna flytt så smidig som möjligt för våra anställda i denna svåra situation, säger Hans Mustad.

Mustadfors bruk har bedrivit verksamhet i Dals Långed i 125 år.

Texten uppdateras.

Artikeltaggar

ColombiaDals LångedFlytten av Mustadfors brukFörsäljningHans MustadHantverkLogistikMustadforsP4 VästPressmeddelandeSamhälle

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.