Hoppa till huvudinnehållet

Mellerud vann hemma mot IFK Uddevalla

Publicerad:
Melleruds IF vann mot IFK Uddevalla
Melleruds IF vann mot IFK Uddevalla

Det blev seger för Mellerud på hemmaplan mot IFK Uddevalla i första matchen i Kval division 3 grupp 8 herr, med 2-1 (2-1).

Melleruds tränare Markus Svensson kommenterade matchen:

– Vi startar matchen ypperligt och trycker ner Uddevalla hårt första 20-25 minuterna. Får 1-0 genom Gustav Larsson efter ett fint anfall. Vi har bud på 2-0 med bl a en nick insidan av stolpen från Albin Broberg. Sen har vi en trippelchans där man önskar att bollen letar sig in. Så 1-1 kom ologiskt, orättvist och olägligt. Vi har dock en trygghet och en moral just nu som är värdefull. Andra halvlek är ingen höjdare rent spelmässigt, de har mer boll men vi har några farliga omställningar som jag vill att vi förvaltar bättre. Deras chanser är mest skott utifrån och några frisparkar som Fredrik "slägga" Johansson plockar ganska enkelt. En jämn match målmässigt som vi borde stängt tidigare. Men vi möter ett division 3 lag och jag begär inte mer än en vinst. Är stolt över arbetsinsatsen och att vi varje match i höst orkat ladda om.

Rasmus Hedlund stod för Melleruds avgörande mål efter 35 minuter.

Mellerud fick en bra start på matchen. Gustav Larsson gjorde målet, redan i elfte minuten.

IFK Uddevalla kvitterade till 1-1 i 25:e minuten, genom Ahmad Taha.

Mellerud tog ledningen på nytt i 35:e minuten, när Rasmus Hedlund hittade rätt. I andra halvlek fick inget av lagen in något mål, och matchen slutade med seger för Mellerud med 2-1.

När lagen senast möttes blev det seger för IFK Uddevalla med 3-1.

I nästa match möter Mellerud Gerdsken borta på söndag 22 oktober 16.00.

Artikeltaggar

FotbollIFK UddevallaMelleruds IFRådavallen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.