Hoppa till huvudinnehållet

Svåra förhållanden när gädd-SM avgjordes: ”Vi har tänkt att kvala in igen”

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Prisutdelning på gädd-SM i spinnfiske som avgjordes i Mälaren i lördags.
Prisutdelning på gädd-SM i spinnfiske som avgjordes i Mälaren i lördags. Foto: Privat

David Karlsson från Åmål och hans lagkamrater, Marcus Kall från Bengtsfors och Jesper Thidé från Billingsfors, i ”Team 365 fishing” tävlade i lördags i gädd-SM i spinnfiske i friska vindar på Mälaren.

Dalslandstrion kvalificerade sig för gädd-SM genom en tredjeplats i en fisketävling i Laxsjön i oktober ifjol och i lördags avgjordes finalen i gädd-SM. Och visst nappade det – men de tre fick ändå noll gram i den officiella resultatsammanräkningen.

– Alla tre i laget fick fisk, det blev fem–sex gäddor totalt, men samtliga var under måttet. Gäddorna skulle mäta minst 70 centimeter för att räknas i tävlingen. Vi fick några som var på ungefär 65 centimeter, säger David Karlsson.

Tiotal kammade noll

46 lag deltog i tävlingen och de var ett av ett tiotal lag som hamnade på noll i slutresultatet. Sedan var det ytterligare ett par båtar som fick en godkänd fisk. Desto bättre gick det för laget ”Aros Anglers DM”, bestående av Peter Östergren, Fredrik Waxin, Petter Arvidson. Deras vinnande längd blev 433 centimeter.

Dalslänningarna hade ingen erfarenhet av att fiska i Mälarens vatten och även de kraftiga vindarna ställde till.

– Det var jäkligt tufft där ute. Det gick inte att ta sig dit vi ville eftersom det var nordanvind och blåste upp emot 20 sekundmeter, säger David Karlsson.

Siktar ni på att tävla i gädd-SM igen?

– Helt klart gör vi det. Det är inte säkert vi kommer med redan nästa år, för vi har tänkt att kvala in igen, men jag vet inte riktigt när. Nu har vi ju erfarenhet från SM. På sådana här större tävlingar är allt väldigt bra arrangerat.

Det var friska vindar när gädd-SM avgjordes i Mälaren.
Det var friska vindar när gädd-SM avgjordes i Mälaren. Foto: Privat
David Karlsson, Marcus Kall och Jesper Thidé i laget ”Team 365 fishing” tävlade i gädd-SM i spinnfiske i Mälaren.
David Karlsson, Marcus Kall och Jesper Thidé i laget ”Team 365 fishing” tävlade i gädd-SM i spinnfiske i Mälaren. Foto: Privat

Artikeltaggar

BåtarDjur och naturFiskeLaxsjönMälarenVindÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.