Hoppa till huvudinnehållet

David ska tävla i gädd-SM: ”Har ringt runt lite och försökt få tips”

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
David Karlsson har tävlingsfiskat i tre år.
David Karlsson har tävlingsfiskat i tre år. Foto: Privat

David Karlsson från Åmål har tagit sig till finalen i gädd-SM i spinnfiske som avgörs på lördag utanför Stockholm.

Gädd-SM är en lagtävling och i David Karlssons lag ”Team 365 fishing” ingår även Marcus Kall från Bengtsfors och Jesper Thidé från Billingsfors. De fiskar från en båt, men det är spinnfiske som gäller och således inte tillåtet att köra drag.

Laget var med i en fisketävling i Laxsjön i Billingsfors i slutet av oktober i fjol och placerade sig där som trea, vilket räckte för att gå vidare och kvala in för gädd-SM i Mälaren.

David Karlsson, Marcus Kall och Jesper Thidé ingår i laget ”Team 365 fishing” som tävlar i gädd-SM i spinnfiske på Mälaren på lördag.
David Karlsson, Marcus Kall och Jesper Thidé ingår i laget ”Team 365 fishing” som tävlar i gädd-SM i spinnfiske på Mälaren på lördag. Foto: Privat

”Försökt få tips”

David Karlsson, som snart fyller 23 år, har tävlingsfiskat i tre år. Men då har det mest handlat om lokala fisketävlingar. Lördagens SM-fiske i Mälaren är den klart längsta tävlingsresan han har gjort. Davids rekordgädda är på 9,3 kilo. Kanske kan han toppa det under helgen.

– Det är ganska svårt att fiska i för mig okända vatten så jag har ringt runt lite och försökt få tips av andra som fiskat i närheten av Tammsvik, säger David Karlsson.

Artikeltaggar

BillingsforsBåtarDavid KarlssonDjur och naturFiskeLaxsjönMälarenTrafik

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.