Hoppa till huvudinnehållet

En man avled efter den allvarliga olyckan på E45 – anhöriga är underrättade

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Reporter Robin Wramsjö
Robin Wramsjö
robin.wramsjo@nwt.se
En man i 65-årsåldern avled i samband med den allvarliga trafikolyckan söder om Mellerud på torsdagsmorgonen. De anhöriga är underrättade. /ARKIVBILD
En man i 65-årsåldern avled i samband med den allvarliga trafikolyckan söder om Mellerud på torsdagsmorgonen. De anhöriga är underrättade. /ARKIVBILD Foto: Johan Nilsson/TT

Två personbilar krockade i en fyrvägskorsning på E45 söder om Mellerud i morse. En man i 65-årsåldern avled i olyckan och anhöriga är underrättade. En förundersökning om vårdslöshet i trafik har inletts.

Vid klockan 06.16 på torsdagsmorgonen larmades två ambulanser, räddningstjänsten och polis till olycksplatsen på E45 söder om Mellerud.

E45 var helt avstängd under några timmar.

– Det handlar om två personbilar som är inblandade i en frontalkrock. Två ambulanser är lastade, så det är två personer som har förts till sjukhus, sa en operatör hos SOS alarm tidigt i morse.

”Allvarlig olycka”

En person, en man i 65-årsåldern, skadades så allvarligt att han avled.

Tre personer var inblandade i olyckan. I den ena bilen färdades två och i den andra en.

Två unga män, båda 20 år, skadades lindrigt i olyckan.

I en korsning

Olyckan skedde i en fyrvägskorsning i närheten av hållplatsen Kambol. I samband med olyckan ska en tankbil passerat.

Polisen söker nu kontakt med föraren av tankbilen: ”För att ytterligare klargöra omständigheterna kring händelsen”, som polisen skriver på sin hemsida.

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik.

Artikeltaggar

DalslandE45MellerudOlyckor och katastroferSveriges Radio P4TrafikTrafikolyckor

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.