Hoppa till huvudinnehållet

Trafiken igång igen efter förmiddagens olycka på E45

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Tågtrafiken har släpps på genom Dalsland igen, efter förmiddagens olycka med en kranbil som körde ner en kontaktledning vid en järnvägsövergång på E45, nära Frändefors mellan Mellerud och Vänersborg.
Tågtrafiken har släpps på genom Dalsland igen, efter förmiddagens olycka med en kranbil som körde ner en kontaktledning vid en järnvägsövergång på E45, nära Frändefors mellan Mellerud och Vänersborg. Foto: Johan Nilsson/TT

Trafikverket har släppt på för både tåg- och biltrafik genom Dalsland igen efter onsdagsförmiddagens olycka på E45. Det var en kranbil som drog ner kontaktledningar vid en järnvägsövergång.

Det var vid 09.30-tiden som en kranbil körde över järnvägsövergången vid Nolbyn norr om Frändefors, med följden att flera kontaktledningar revs ner.

Enligt Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket, skulle kranbilen normalt inte ha kört E45:an, men eftersom E6:an kollapsat utanför Stenungsund är E45 en rekommenderad omledningsväg för tyngre trafik.

Kranbilen var för hög

Men kranbilen var för hög för att klara av att köra under kontaktledningarna. Ett 10-tal meter ledning drogs ner.

Såväl biltrafiken på E45 som tågtrafiken på järnvägen stoppades under flera timmar. Det var först efter 14-tiden, som den kom i gång igen, även om tågtrafiken mellan Karlstad och Trollhättan drogs med vissa förseningar under eftermiddagen.

Ingen person skadades i samband med olyckan.

Artikeltaggar

DalslandE45GrumsKarlstadMellerudSäffleTrafikTrafikverketTågtrafikVänersborgÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.