Hoppa till huvudinnehållet

Bengtsfors IF riskerar att fråntas segern – protest har lämnats in

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Dylan Diaz spelade i matchen och gjorde mål, trots att han inte stod med i startelvan.
Dylan Diaz spelade i matchen och gjorde mål, trots att han inte stod med i startelvan. Foto: Johan Lindahl

Bengtsfors IF besegrade Tösse IF med 5–4 i den avslutande matchen i division 5 Dalsland. Nu riskerar man att fråntas segern då motståndarlaget lämnat in en protest.

– Det är ingen tvekan om att det blev fel, men det är inget medvetet, säger ordförande Joel Ljung.

Redan under den första halvleken upptäckte Tössetränaren Hasse Blixt att Bengtsfors IF hade en spelare på plan som inte var anmäld i laguppställningen, Dylan Diaz, – och som dessutom gjorde mål.

Efter matchen skickade man in en protest och ett krav på att tilldelas segern med 3–0. Nu riskerar Bengtsfors IF att istället förlora matchen. Det skulle innebära att man slutar femma istället för fyra i tabellen.

– Han var inte anmäld i Bengtsfors laguppställning. Han spelade och gjorde dessutom mål så vi bör tilldömas en 3–0-seger, något annat kan jag inte se. I så fall slutar vi trea i stället för femma i serien, så det gör ju viss skillnad, säger Tössetränaren Hasse Blixt.

Joel Ljung, ordförande i Bengtsfors IF, medger felet, men menar också att det inte var medvetet.

– Det är ingen tvekan om att det blev fel. Vi hade U-lagsmatch en timma efter avspark och det var in i det sista oklart vilka som skulle spela i vilken match. Vi la in Dylan i startelvan men måste ha missat att spara. Det är inget medvetet från vår sida, säger han.

Hade tio spelare

I det skriftliga svaret på protesten står att läsa att det faktum att Bengtsfors IF enligt laguppställningen endast hade tio spelare borde visa att det inte var någon medveten handling.

Därför vore det ett hårt straff att frånta laget segern, menar Joel Ljung.

– Om vi ska förlora matchen på grund av detta är det oerhört hårt. Han är inte otillåten på något sätt, det är bara en miss från vår sida.

Dessutom tycker man att det är osportsligt från Tösse IF att vänta med att påtala missen till efter slutsignal.

Bengtsfors IF har erbjudit att betala Tösse IF:s protestavgift på 2 000 kronor.

Beslut tas av Dalslands FF under tisdagskvällen.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFDalslandDalslands FFFotbollHasse BlixtJoel LjungTösse IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.