Hoppa till huvudinnehållet

Nu ska förskolan säljas – ingen prislapp är satt

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Den fastighet som inrymmer Skåpafors förskola och fritids är till salu. Den aktuella fastigheten består av två skolbyggnader, utomhusytor samt en hockeyrink.
Den fastighet som inrymmer Skåpafors förskola och fritids är till salu. Den aktuella fastigheten består av två skolbyggnader, utomhusytor samt en hockeyrink. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Bengtsfors kommun lägger ut den fastighet där Skåpafors förskola bedrivs på försäljning på den öppna marknaden. Försäljningen sker genom anbudsförfarande. Sista datum för att lämna anbud är den 30 oktober 2023.

Det finns ingen prislapp satt för fastigheten utan anbudsgivarna får lägga ett anbud med avsiktsförklaring och sedan tar kommunstyrelsen ställning till vem som ska få köpa.

Kommunen förbehåller sig fri prövningsrätt av anbud samt möjligheten att väga in andra värden än rent ekonomiska aspekter.

Förutom ett ekonomiskt anbud ska anbudsgivarna alltså även ange en plan för hur fastigheten ska användas.

Anbud kan lämnas mellan den 2 och den 30 oktober.

Detta är fastigheten

Den aktuella fastigheten består av två skolbyggnader, utomhusytor samt en hockeyrink.

Markområdet utgörs av morän och berg, en geoteknisk undersökning för marken i skolområdet utfördes i samband med nybyggnation av skollokaler.

Kommunalt vatten och avlopp är utbyggt och fiber finns i fastigheten. Ett markreservat för underjordiska ledningar löper genom hela fastigheten.

Om lokalerna ska användas för annan verksamhet än skoländamål krävs bygglov och en detaljplaneändring.

Fotnot: En avsiktsförklaring är ett avtal som parterna ingår i syfte att skapa ramar för de kommande förhandlingarna om själva överlåtelsen. Genom avsiktsförklaringen tillförsäkrar sig parterna en förpliktelse gentemot varandra.

Läs också

Artikeltaggar

BengtsforsBostad och byggenEkonomiFastigheterFörskolorFörsäljningKommunstyrelsenSkåpaforsVA

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.