Hoppa till huvudinnehållet

HEF Valbo åker ur trean – föll stort hemma: ”Sett det som en lång försäsong”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Sandra Drottz och hennes HEF Valbo åker ur division 3 efter en säsong i serien.
Sandra Drottz och hennes HEF Valbo åker ur division 3 efter en säsong i serien. Foto: Johan Lindahl

Redan innan matchen var spelad var saken klar att HEF Valbo åker ur division 3. Helgens storförlust med 0–9 mot serieledande Herrestad förändrar inget för Malin Svedjenäs lag.

– Vi har pratat om att se det som en lång försäsong med bra motstånd för att sen göra något bra i fyran, säger hon.

HEF Valbo har legat i botten av division 3-tabellen under egentligen hela säsongen. Nykomlingarna har haft det tufft och bara tagit sex poäng på 20 matcher.

Redan innan helgens match spelats stod det klart att man åker ur division 3 efter en säsong. Förlusten med 0–9 mot serieledande Herrestad förändrade inget för Malin Svedjenäs och hennes lag.

– Det var en väldigt tunn trupp när jag tog över, så målet var att binda ihop ett lag och få tjejerna att börja spela fotboll igen. Nu har vi fått ihop lite nya spelare. Vi har pratat om att se det som en försäsong med bra motstånd för att sen göra nåt bra i fyran, säger hon.

Påverkade det resultatet, att det redan var klart?

– Motivationen fanns väl inte riktigt där, men jag tror inte att det berodde på det. Jag tror inte de reflekterat så mycket över det. Vi hade några viktiga spelare borta som gör mycket för laget. Det var inte vår match helt enkelt, säger Malin Svedjenäs.

Trots den skrala poängskörden har tjejerna visat fin inställning hela säsongen, menar hon.

– De är fantastiska mot varandra. Det är aldrig några sura miner på planen och de försöka alltid pusha varandra. Vi låg under med 0–8 men det var motståndarna som var griniga på domaren och på varandra. Vi håller ihop och det är nåt starkt vi kan bygga vidare på. De går ut och spelar som ett lag och förlorar tillsammans. Det är ett sådant lag är stolt över att representera, säger Malin Svedjenäs.

HEF Valbo har två matcher kvar att spela. Bortamatcher mot Bullarens GOIF och Vallens IF.

Matchfakta

HEF Valbo–Herrestads AIF 0–9 (0–4)

Division 3 Bohuslän-Dalsland

Målen: 0–1 Ebba Hansen (8), 0–2 Ebba Hansen (23), 0–3 Ebba Hansen (28), 0–4 Wilma Borg Kinn (39), 0–5 Lina Hansson (61), 0–6 Ebba Hansen (65), 0–7 Lina Hansson (68), 0–8 Ida Lundqvist (73), 0–9 Tindra Olsson (81)

Varning, Herrestad: Ida Lundqvist

Domare: Ahmed Ouerguemmi

Publik: 70

Artikeltaggar

BohuslänBullarens GOIFDalslandFotbollHerrestads AIFValboVallens IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.