Hoppa till huvudinnehållet

Fastighetsförvaltare i Bengtsfors försätts i konkurs

Publicerad:
bolagsverket
bolagsverket

Aktiebolaget Dalslands Hyttforum AB i Uddevalla begärs i konkurs.

Företaget registrerades 20 juni 2006 och har haft sitt säte i Bengtsfors. Dalslands Hyttforum AB begärdes i konkurs den 5 juli. Konkursen registrerades, och inleddes, hos Bolagsverket den 29 september 2023, enligt uppgifter från kreditupplysningsföretaget AB Syna.

Dalslands Hyttforum AB

Så går en konkurs till

En konkurs innebär, för ett aktiebolag, att det avvecklas genom att bolagets tillgångar används för att betala bolagets skulder. Ett bolag kan begäras i konkurs av aktiebolaget självt eller av en borgenär som har fordringar på bolaget. Tingsrätten tar upp ansökan och försätter bolaget i konkurs. Tingsrätten utser en konkursförvaltare som hanterar processen. Konkursförvaltaren redovisar till tingsrätten som avslutar konkursen och bolaget är därmed upplöst. Länk till Bolagsverket

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunKonkurserNya företagNäringslivUddevallaVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.