Hoppa till huvudinnehållet

Färgelanda klart för nedflyttning efter förlust

Publicerad:
Melleruds IF vann mot Färgelanda IF
Melleruds IF vann mot Färgelanda IF

Mellerud vann ödesmatchen hemma mot Färgelanda med 3-1 (3-1). Därmed står det klart att det blir nedflyttning för Färgelanda, som inte spelar i division 4 Bohuslän/Dalsland herr i fotboll nästa säsong. Laget har bara tagit två segrar den här säsongen.

– Vi startar lite svajigt. Många målchanser för Mellerud men vår målvakt räddar oss men det är ändå vi som genom Kevin kontrar in 0-1. Mellerud kvitterar och tar över ledning och utökar 3-1. I andra är det vi som startar bäst första kvarten. Vi gör en helt okej match även om vi förlorar mot ett av seriens bästa lag. Nu väntar 5:an men först ska vi se till att inte bli sist i serien, kommenterade Färgelandas ledare Linus Karlsson.

Melleruds tränare Markus Svensson tyckte till om matchen:

– Första halvlek rullar vi fin fotboll och skapar mycket chanser. Dock tar Färgelanda ledningen. Vi replikerar ganska omgående och får även in 2-1 och 3-1 innan pausvilan. Ludvig Stefansson 2 mål och Igor de Amorim 1 mål. Andra halvlek blir tyvärr avslagen från vår sida. Färgelanda skall ha eloge för att de krigar ända in till sist minut.

I och med detta har Mellerud hela fem raka segrar i division 4 Bohuslän/Dalsland herr.

Gästande Färgelanda startade matchen bäst och tog ledningen. Kevin Abrahamsson slog till, redan i 16:e minuten.

Mellerud kvitterade till 1-1 i 25:e minuten, när Ludvig Stefansson slog till.

Laget tog också ledningen i 34:e minuten, när Igor De Amorin Domingues fick träff.

Mellerud gjorde också 3-1 alldeles före halvtidspausen, återigen genom Ludvig Stefansson. Därmed hade Mellerud vänt matchen. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade med seger för Mellerud med 3-1.

Det här betyder att Mellerud är kvar på andra plats.

På lördag 7 oktober 13.00 spelar Mellerud borta mot Ödsmål, och Färgelanda hemma mot Strömstad.

Artikeltaggar

Division 4 Bohuslän/DalslandFotbollFärgelanda IFMelleruds IFRådavallen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.