Hoppa till huvudinnehållet

Hade avsågat hagelgevär hemma – misstänks för grovt vapenbrott

Publicerad:
Polisen hittade ett avsågat hagelgevär hemma hos mannen i samband med en polisrannsakan. Han är nu misstänkt för grovt vapenbrott. (Genrebild).
Polisen hittade ett avsågat hagelgevär hemma hos mannen i samband med en polisrannsakan. Han är nu misstänkt för grovt vapenbrott. (Genrebild). Foto: Dan Hansson / SvD / TT

En man i 40-årsåldern, som är hemmahörande i Färgelanda kommun, sitter sedan en tid tillbaka häktad misstänkt för ett grovt vapenbrott. Polisen ska i samband med en husrannsakan i mannens bostad ha hittat ett avsågat hagelgevär och patronbälte.

Det var i början av augusti som polisen gjorde en husrannsakan hemma hos mannen. Där hittades ett hagelvapen som mannen förvarade i en väska och även ett patronbälte. Han saknar dock licens för att inneha vapnet.

Mannen har under förhör nekat till brott, men det har samtidigt framkommit uppgifter som polis och åklagare behöver mer tid för utreda och sammanställa. Bland annat har det framkommit att en målsägande fick det aktuella hagelgeväret stulet för några år sedan.

Åklagaren har även begärt mer tid med utredningen med anledning av att svar från NFC (Nationellt forensiskt centrum) gällande topsningar ännu inte har blivit klara.

Omhäktningsförhandling ska hållas på måndag, men åklagaren räknar med att behöva begära ytterligare förlängd åtalstid även efter det.

Ett eventuellt åtal dröjer minst flera veckor till.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBrottBrott, lag och rättFärgelandaNFCVapenbrott

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.