Hoppa till huvudinnehållet

Replik: ”En farlig björntjänst mot det som ännu håller ihop vårt samhälle”

Publicerad:
Lena Grönlund, S-politiker i Bengtsfors kommun.
Lena Grönlund, S-politiker i Bengtsfors kommun. Foto: Conny Hultgren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till Susanne Öhrn om tjänster och björntjänster.

Nej, en björntjänst gör ingen glad hur välment den än är. Som jag ser det kan Tidöpartiernas önskan att få möjlighet att tvinga våra trädgårdsmästare, välfärdsarbetarna i vård, skola och omsorg, att rapportera papperslösa barn och sjuka till polisen och Migrationsverket bli en farlig björntjänst mot det som ännu håller ihop vårt samhälle. Den tjänsten kan sabotera och undergräva tryggheten och tilliten mellan människor på ett sätt som blir svårt att reparera.

Och skyldigheten att rapportera till socialtjänsten om barn som far illa är något annat. Den lagen är till för att skydda barnet och socialsekreterarna har tystnadsplikt. Men om det blir lag på att de måste rapportera papperslösa till myndigheterna så lär det inte bidra till att skydda barnet från vare sig vanvård eller kriminalitet om det blir utvisat.

Den dumma björnen i fabeln råkar i bästa välmening slå ihjäl trädgårdsmästaren i jakten på en ofarlig mygga. Då tror jag att de andra trädgårdsmästarna flyr den farliga arbetsmiljön. Den vackra och hittills ganska trygga trädgården blir i stället ett slagfält där mördarsniglar, tigermyggor och giftiga jättebjörnlokor bekämpar både varandra och ett gäng närsynta och yrvakna björnar som slåss vilt och urskillningslöst mot både myggor och kameler, som don Quijote mot väderkvarnarna.

Medan skuggorna kryper närmare.

Lena Grönlund (S)

Replik: En björntjänst gör ingen gladReplik: ”De sjuka vågar inte gå till doktorn”

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunLena GrönlundMigrationsverketPapperslösaPolitikSocialdemokraternaSusanne ÖhrnVårdVård och omsorg