Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna kvar i häkte efter stöldturné mot äldre i Dalsland

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Flera äldre kvinnor blev av med smycken efter en serie brott i Dalsland i slutet av augusti. En kvinna sitter fortsatt häktad misstänkt för att ha begått brotten.
Flera äldre kvinnor blev av med smycken efter en serie brott i Dalsland i slutet av augusti. En kvinna sitter fortsatt häktad misstänkt för att ha begått brotten. Foto: Anders Wiklund/TT

Den kvinna i 30-årsåldern som sedan i slutet av augusti sitter häktad misstänkt för flera grova stölder mot äldre kvinnor i Dalsland får sitta kvar i häkte i ytterligare två veckor. Åklagaren behöver mer tid på sig för att samla in bevis och kunna väcka åtal.

Det var på eftermiddagen och kvällen den 26 augusti som den nu häktade kvinnan knackade på hemma hos flera äldre kvinnor i Bengtsfors och Dals-Eds kommuner.

En äldre kvinna i Bengtsfors - hon är i 90-årsåldern - hade tidigare under dagen blivit uppringd av en man som sa sig komma från Elgiganten och skulle lämna ett paket. När det så ringde på hennes dörr stod en yngre kvinna utanför. Hon tog sig in i bostaden och ska där ha stulit flera värdeföremål, framför allt smycken.

Även två kvinnor i Dals-Eds kommun, en i 90-årsåldern och en i 100-årsåldern, fick påhälsning under kvällen och ska då ha blivit bestulna på smycken på liknande sätt.

Kvinnan är även misstänkt för ett fall av grov stöld i Mellerud, ett fall av grov stöld i Strömstad och ett egenmäktigt förfarande i Vänersborg.

Även dessa tre händelser ska ha inträffat under augusti månad.

Kvinnan är på sannolika skäl - den högre misstankegraden - misstänkt för brotten.

Den häktade kvinnan är hemmahörande i södra Sverige.

Läs också

Artikeltaggar

BengtsforsBrott, lag och rättDals-Eds kommunMellerudStrömstadStölderVänersborg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.