Hoppa till huvudinnehållet

Jimmys stora dag – amatör-SM på Åby: ”Så klart jätteroligt”

Publicerad:
Björn Martinsson
redaktion@dalslanningen.se
Jimmy Karlsson intervjuas av Bobby Möller efter segern i Årjäng.
Jimmy Karlsson intervjuas av Bobby Möller efter segern i Årjäng. Foto: Björn Martinsson

Åbytravet i Mölndal kör på lördag en av sina största tävlingsdagar för året, en SM-dag där hela åtta SM-titlar skall delas ut i olika kategorier varav en för ponnyhästarna. Ett av dessa fina lopp är Amatör-SM och här har vi lokalt intresse då Jimmy Karlsson från Dals-Ed kvalat in i ett av det största loppet för amatörer i landet.

Jimmy vann sitt uttagningslopp i Årjäng med Per Henriksens starke fux Outlander där de i en spännande upploppsduell tog ner ledande Max Orlando i loppets slutskede.

Efter denna bedrift så väntar nu på lördag finalen i Amatör-SM som avgörs på Åby travbana i Mölndal strax utanför Göteborg.

50-årige Jimmy kan här på Åby få sitt livs upplevelse då han sitter upp bakom en mycket duktig häst då femårige valacken Outlander är en häst med oerhört fin styrka.

Jimmy tillsammans med den fine fuxen Outlander i vinnarcirkeln.
Jimmy tillsammans med den fine fuxen Outlander i vinnarcirkeln. Foto: Björn Martinsson

– Han var jätteduktig i uttagningsloppet i Årjäng och eftersom han är mer stark än speedig gav jag mig iväg tidigt för att inte bjuda in i någon kortspeed, säger Jimmy Karlsson.

Vad säger du om att vara med i ett SM?

– Det är ju så klart jätteroligt och jag får sända en tacksamhetens tanke till ägaren och tränaren Per Henriksen som hade Outlander i mycket fin författning och hoppas han är lika fin på lördag.

Detta blir ju en upplevelse för en liten amatör som mig att vara med i ett SM-lopp och jag hoppas bara på att vi kan prestera och kan han åter göra en prestation som i Årjäng blir det oerhört spännande, säger Jimmy Karlsson.

Lykkefaxen och Jimmy Karlsson i segerdefilering efter vinsten på Åmålstravet
Lykkefaxen och Jimmy Karlsson i segerdefilering efter vinsten på Åmålstravet Foto: Björn Martinsson

Tränaren Per Henriksen, vilken relation har du till honom?

– Per håller till på Hogane, strax utanför Uddevalla, och jag har en bra relation med honom och varit med på och kört åt honom till tävlingar runt om på våra travbanor när tiden medgivit.

Per har en enorm erfarenhet och varit tränare i Nordamerika i 40 år. Nu är den norske ”gutten” tillbaka i Skandinavien sedan några år tillbaka och har sin licens på Åbytravet.

– Eftersom jag har fem hästar i mitt stall så räcker inte tiden till för att vara med på alla Henriksens starter, men vi har ett gott samarbete, säger Jimmy Karlsson.

– Jag har också en egen verksamhet inom bilreparationer som också kräver sin tid så travet och hästarna är ju liksom en stor och rolig hobby för mig.

Outlander på Årjängstravet
Outlander på Årjängstravet Foto: Björn Martinsson

Hur ser du på uppgiften på Åby?

– Jag är verkligen nöjd med startspåret och det ser så här på förhand bra ut då vi fick andraspåret bakom bilen. Outlander kommer att liksom i Årjäng gå barfota runt om och det är en klar fördel för honom.

– Jag är förhoppningsfull inför detta stora lopp på lördag men också medveten om att trav är trav och allt kan hända både i negativ och positiv riktning, avslutar Jimmy Karlsson.

Dalslänningens reporter finns på plats denna stora SM-dag på Åby och vi kommer att följa den spännande eftermiddagen för Jimmy Karlsson.

Artikeltaggar

DalslänningenHobbyJimmy KarlssonMölndalTravÅbyÅbytravetÅmålstravetÅrjäng

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.