Hoppa till huvudinnehållet

Får fängelse efter flera fall av sexuella övergrepp mot barn

Publicerad:
Mannen döms till ett långt fängelsestraff efter bland annat flera fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn.
Mannen döms till ett långt fängelsestraff efter bland annat flera fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn. Foto: Johan Nilsson/TT

Fängelse i två år och åtta månader. Det blir domen för en man i 55-årsåldern, som gjort sig skyldig till flera fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt sexuellt övergrepp och sexuellt ofredande. Han ska även betala sammanlagt 275 000 kronor i skadestånd till brottsoffren.

Övergreppen ska ha pågått under en längre tid på en ort i Färgelanda kommun, men även i en angränsade kommun.

Ett par års tid

Det yngsta av de tre brottsoffren ska ha varit under 15 år när mannen första gången började att tafsa på henne. Övergreppen ska sedan ha pågått vid upprepade tillfällen under två års tid.

Ett annat brottsoffer var mellan 15 och 18 år när övergreppen skedde. Mannen ska vid upprepade tillfällen ha smekt den unga kvinnan utan hennes samtycke. Övergreppen ska även i det här fallet ha pågått under ett par års tid.

Det tredje brottsoffret är en ung kvinna. Även i det här fallet ska mannen ha smekt och vidrört kvinnan. Övergreppen ska ha pågått i flera års tid och skett i såväl Färgelanda kommun, i en bil och i en angränsande kommun.

Mannen döms i samtliga fall mot sitt nekande.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFärgelandaSexuella övergrepp

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.