Hoppa till huvudinnehållet

Här ska det bli gång- och cykelväg

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Under denna vecka påbörjas arbetet med att göra en gång- och cykelväg på Industrigatan i Bengtsfors. Johnny Eliasson (S) har tidigare skrivit en motion i ärendet.
Under denna vecka påbörjas arbetet med att göra en gång- och cykelväg på Industrigatan i Bengtsfors. Johnny Eliasson (S) har tidigare skrivit en motion i ärendet.

Under denna vecka startar arbetet med att göra en gång- och cykelväg längs Industrigatan på Sidan södra i Bengtsfors. Arbetet börjar med fräsning och asfaltering. Därefter ska kantsten sättas på plats och målas.

Innan fräsning och asfaltering behöver kantskärning, justering under busskur samt justering av grävda ytor och arbete runt brunnar göras.

Industrigatan i Bengtsfors.
Industrigatan i Bengtsfors. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Kommunstyrelsens tekniska utskott gav våren 2022 i uppdrag till förvaltningen att se över möjligheten att göra en tillfällig gång- och cykelväg på Industrigatan.

I dialog med Rikstvätt och Vattenfall skulle även i övrigt långsiktiga åtgärder för att förbättra trafiksituationen på gatan ske.

Johnny Eliasson (S).
Johnny Eliasson (S). Foto: Conny Hultgren

I mars 2022 skrev Johnny Eliasson (S) en motion om säker gång- och cykelväg för brukare inom LSS till arbetsplatsen på Industrigatan. Där tog han upp problemen kring trafiksituationen på Industrigatan främst för de som deltar i dagverksamheten på LSS.

Motionen hade även koppling till andra ärenden gällande bland annat industriområdet Bengtsfors norra, antagen cykelstrategi och in- och utlastning för företagarna i området samt åtgärder för att sänka hastigheter och minska buskörning.

Eliasson (S): ”Ordna en säkrare gång- och cykelväg för LSS”

Artikeltaggar

BengtsforsFörvaltningGång- och cykelvägIndustrigatanJohnny EliassonKommunstyrelsenPolitikSocialdemokraternaTrafikVattenfallÅtgärder

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.