Hoppa till huvudinnehållet

Efter 25 år i A-laget – kulturbäraren tackar för sig

Publicerad:
Christofer Jansson slutar i Ellenö IK:s A-lag efter 25 år.
Christofer Jansson slutar i Ellenö IK:s A-lag efter 25 år. Foto: Pontus Nordwall

Christofer Jansson debuterade i Ellenö IK:s A-lag som 13-åring. På lördag, nästan 25 år senare, tackar han för sig. Årets historiska säsong blir hans sista.

– Målet var att avsluta med serieseger. Annars hade jag kanske slutat redan i fjol, säger 37-åringen.

Christofer Jansson har varit lite av föreningens ansikte utåt de senare åren, och även en spelare att luta sig mot på planen.

Nu får Ellenö IK klara sig utan sin kulturbärare i division 4.

– Det är ett beslut som växt fram länge. Jag börjar bli gammal och vill prioritera familjen, säger 37-åringen som debuterade som 13-åring.

Sedan dess har det blivit 25 år i Ellenö IK, med undantag för en kort sväng i Torsby.

Finns tillgänglig

Även om han nu ställer skorna på hyllan kommer han att finnas tillgänglig vid behov.

– Jag har väl kanske inte gjort min sista match, men jag slutar träna regelbundet. Jag slänger inte skorna i papperskorgen, säger Christofer Jansson.

Sedan tankarna på att sluta började växa fram fanns också en förhoppning om att avsluta med att få vinna en serie med Ellenö IK – vilket också förverkligades under säsongen.

– Det var mitt mål innan säsongen, för jag insåg att vi hade goda chanser. Annars hade jag kanske slutat redan förra säsongen, säger Christofer Jansson.

En av huvudmännen bakom satsning

Han var själv en av huvudmännen bakom den stora satsning föreningen gjorde inför säsongen, där målet var att med en starkare trupp än någonsin ta hem femman och för första gången spela i division 4.

– Vi förlorar inte matcher längre. Vi har mest krigat i botten innan, det har varit ödesmatcher för klubbens existens. Ett år fick vi verkligen knyta näven och kriga oss kvar. Bara att få hurra efter matcherna man vunnit, det har varit speciellt.

Christofer Jansson som tidigare varit mer av en offensiv spelare tog under säsongen att kliv neråt i planen för att göra plats för nya anfallskrafter.

– Det har varit lite annorlunda, jag har fått anpassa mig och ta en kliv bakåt. Men det har varit kul det också.

Han kommer dock att finnas kvar som ordförande i föreningen.

– Så länge de vill ha mig där så kommer jag att fortsätta. Det finns ett stort jobb att göra i fyran, säger han.

Artikeltaggar

BeslutChristofer JanssonDivision 5 DalslandEllenö IKFotboll

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.