Hoppa till huvudinnehållet

Dömd A-traktorförare nekas prövning i Högsta Domstolen

Publicerad:
Den unge mannen får ingen rättslig prövning i Högsta Domstolen efter att i tingsrätten ha dömts för grov olovlig körning med A-traktor.
Den unge mannen får ingen rättslig prövning i Högsta Domstolen efter att i tingsrätten ha dömts för grov olovlig körning med A-traktor. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En ung man från Färgelanda nekas prövningstillstånd i Högsta Domstolen efter en dom om grov olovlig körning med A-traktor.

Det var tidigare i år som mannen dömdes till dagsböter av Uddevalla tingsrätt för flera brott begångna innan han fyllt 18 år. Dels dömdes han för ett fall av olovlig körning med A-traktor, dels för ett fall av grov olovlig körning med A-traktor samt brott mot vapenlagen, eftersom polisen hittade fyra hagelpatroner i bilen.

Inte vunnit laga kraft

Mannen erkände olovlig körning och brott mot vapenlagen, men menade att domen om grov olovlig körning var felaktig eftersom en tidigare dom om olovlig körning inte vunnit laga kraft.

Han överklagade först till hovrätten och senare till Högsta Domstolen. Men fallet kommer inte att tas upp och tingsrättens dom står därmed fast.

Artikeltaggar

Bilburen ungdomBrott, lag och rättFärgelanda

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.