Hoppa till huvudinnehållet

Eldsjälar belönas med middag hos landshövdingen: ”Skoj att bli inbjuden”

Publicerad:
Fyra av de totalt sju eldsjälar från Dalsland som bjudits in till länsmiddagen. Från vänster: Roy Ferling, Lennart Olsson, Göran Hansson och Vigdis Bryntesson.
Fyra av de totalt sju eldsjälar från Dalsland som bjudits in till länsmiddagen. Från vänster: Roy Ferling, Lennart Olsson, Göran Hansson och Vigdis Bryntesson.

Sju eldsjälar från Dalsland inbjuds i höst till middag vid Residenset i Göteborg hos landshövding Sten Tolgfors.

Det har nu blivit en tradition att landshövdingen varje år uppmärksammat människor som gör goda insatser runtom i länets kommuner.

Till höstens första länsmiddag bjuder landshövdingen in eldsjälar i Fyrbodal. De inbjudna eldsjälarna är, som vanligt, personer som lägger ner själ och hjärta och mycket tid på viktigt arbete – ofta utan att få en krona i ersättning.

Middagen äger rum på residenset i Göteborg. Eldsjälarna i Fyrbodal kommer i sällskap med respektive kommunfullmäktiges ordförande.

”Skoj att bli inbjuden”

En av årets inbjudna eldsjälar är 88-årige Roy Ferling från Färgelanda.

88-årige Roy Ferling från Färgelanda är en av de eldsjälar som bjudits att delta på länsmiddagen.
88-årige Roy Ferling från Färgelanda är en av de eldsjälar som bjudits att delta på länsmiddagen. Foto: Helena Lindgren

– Det är skoj att bli inbjuden, och det kan väl vara dags efter alla mina insatser för hembygden, säger han.

Roy Ferling har genom åren bland annat var ordförande för hembygdsföreningen, kyrkofullmäktige, Dalslands sångarförbund och redaktör för Hembygden.

– Jag har också varit med om att rädda hembygdsgården Blanketorpet, jag har gjort otaliga väggmålningar, skapat Färgelanda-Högsäters församlings logga och lett 95 studiecirklar. Jag har suttit i stiftsfullmäktige och skrivit en massa böcker också, säger han.

Här är de eldsjälar som har bjudits in från Dalsland och tackat ja till att delta på länsmiddagen

Bengtsfors: Göran Hansson

Dals-Ed: Vigdis Bryntesson

Färgelanda: Roy Ferling och Lennart Olsson

Mellerud: Anders Ljungqvist

Åmål: Torsten Fransson och Hanen Allow

Källa: Länsstyrelsen

Artikeltaggar

BöckerDalslandEtik och religionFärgelandaFörsamlingarGöran HanssonGöteborgKommunfullmäktigeLitteraturSkådespelareSten TolgforsTorsten Fransson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.