Hoppa till huvudinnehållet

Passivt Bäckefors förlorade klart

Publicerad:
Patrik Strand.
Patrik Strand. Foto: Pontus Nordwall

Det var ingen bra insats Bäckefors stod för i bortamatchen mot Håfreström som kunde vinna med 5–2. Linus Edman storspelade i Bäckeforsmålet annars kunde det blivit en ännu större förlust.

– Årets sämsta match där vi inte alls kom igång, säger Patrik Strand tränare i Bäckefors.

Håfreström tog tag i matchen direkt och genom två mål av Besart Shenaraj ledde de med 2–0 efter 24 minuters spel. I den sista minuten av den första halvleken fick Håfreström straff och Florijan Fejzulovic satte dit pausresultatet 3–0.

Bäckefors fick lite ljus i tunneln efter fem minuter av den andra halvleken då Johan Jensen satte dit 3–1. Håfreström var dock fortsatt det klart bästa laget och med kvarten kvar att spela hade de gjort ytterligare två mål vilket gav dem en ledning med 5–1. Samuel Hesselroth reducerade i slutet men Bäckefors fick åka hem med en 5–2 förlust.

– De är väldigt tekniska men vi var väldigt passiva och förutom målen hade vi bara några få målchanser. Håfreström kunde dock gjort fem mål till men Linus Edman var mycket bra i målet för oss, säger Patrik Strand.

Bäckefors ligger sjua i tabellen med två matcher kvar att spela och på fredag väntar derby mot Bengtsfors IF på bortaplan.

– Säsongens viktigaste match och jag ser positivt på de avslutande matcherna där vi går för tre poäng i båda, säger Patrik Strand.

Matchfakta:

Division 5 Dalsland

Håfreströms IF - Bäckefors IF 5–2 (3–0)

Målskyttar: 1–0 Besart Shenaraj (16), 2–0 Besart Shenaraj (24), 3–0 Florijan Fejzulovic (45), 3–1 Johan Jensen (50), 4–1 Nour Eddin Bahro (71), 5–1 Besart Shenaraj (75), 5–2 Samuel Kolyaei Hesselroth (79)

Varningar, Bäckefors: Sebastian Johansson, Mattias Kemppainen

Håfreström: Besart Shenaraj, Florijan Fejzulovic, Ali Makiya

Domare: Ove Aronsson

Publik: 15

Artikeltaggar

BäckeforsBäckefors IFBengtsfors IFDivision 5 DalslandFotbollHåfreströms IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.