Hoppa till huvudinnehållet

Noel Mattssons fyra gav Bengtsfors tre poäng

Publicerad:
Noel Mattssons fyra mål gjorde att Bengtsfors kunde vinna den tuffa bortamatchen.
Noel Mattssons fyra mål gjorde att Bengtsfors kunde vinna den tuffa bortamatchen. Foto: Pontus Nordwall

Nyligen när Bengtsfors vann stort mot Brålandas U-lag gjorde Noel Matsson fyra mål och nu var det dags igen. Hans fyra mål gjorde att Bengtsfors kunde vinna den tuffa bortamatchen mot Eds B-lag med 4–3.

– Det var fantastiskt att vinna och göra fyra mål, säger matchhjälten Noel Mattsson.

Det var många mål i den första halvleken och började direkt när Noel Matsson gjorde första målet för Bengtsfors redan efter fyra minuters spel. Christoffer Engkvist kunde kvittera för Ed innan Mattsson var framme igen och åter gav Bengtsfors ledningen.

Med knappa kvarten kvar kunde Ed kvittera till 2–2. Noel Mattsson var dock inte klar än med målskyttet i den första halvleken och hans 2–3 mål i slutet betydde Bengtsfors ledning i paus och att han gjort ett äkta hattrick.

Det var en tuff match med mycket kamp och i inledningen av den andra halvleken dömde domaren en straff för Ed. Björn Hedkrok ölade upp bollen och satte den i mål till 3–3. Resultatet stod sig tills det var en kvart kvar att spela då Noel Mattsson satte sitt fjärde mål och som betydde Bengtsfors seger 4–3.

Tuff match

– Det är alltid tufft att möta Ed på Bergslätt oavsett vilka spelare de ställer upp med. Det blev en del kamp och långa bollar där vi kunde vinna. Har nog bara gjort fyra mål i en match tidigare så jag är väl i bra form men det skulle kommit tidigare i våras, säger en mycket nöjd Noel Mattsson.

Med två matcher kvar att spela ligger Bengtsfors på en fjärde plats, fyra poäng upp till trean Håfreström. Håfreström har dock två tuffa matcher kvar så kan Bengtsfors vinna sina två matcher finns en liten chans till att hamna topp tre för dem.

Matchfakta:

Division 5 Dalsland

Eds FF B – Bengtsfors IF 3–4 (2–3)

Målskyttar: 0–1 Noel Mattsson (4), 1–1 Christoffer Engkvist (13), 1-2 10. Noel Mattsson (22), 2-3 21. Robin Ferdinandsson (31), 2–3 Noel Mattsson (37), 3–3 Björn Hedkrok (56), 3–4 10. Noel Mattsson (75)

Varningar, Bengtsfors: Mattias Gustavsson

Ed: Christoffer Engkvist, Emil Liljeqvist, Khadar Aanan Faarax

Domare: Ove Aronsson

Publik: 63

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFBrålandaDivision 5 DalslandEds FFFotboll

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.