Hoppa till huvudinnehållet

Edsbowlarna tog hem segern vid seriepremiären

Publicerad:
”Det var lite svårspelat men skönt att få med sig en seger vilket var det viktigaste”, sa Simon Östberg i Edsbowlarna efter seriepremiären.
”Det var lite svårspelat men skönt att få med sig en seger vilket var det viktigaste”, sa Simon Östberg i Edsbowlarna efter seriepremiären. Foto: Pontus Nordwall

Trots en del sena återbud för Edsbowlarna kunde de ta hem seriepremiären hemma mot BK Dolphins BK. Det var en jämn match men Edsbowlarna kunde vinna med 11–9 till slut.

– Det var lite svårspelat men skönt att få med sig en seger vilket var det viktigaste, säger Simon Östberg i Edsbowlarna.

Det var en jämn första serie där lagen tog två bord vardera men Edsbowlarna hade 44 kägelpoäng mer vilket gjorde att de ledde med 3–2. I den andra serien var det inget snack där Edsbowlarna vann med klara poäng på alla fyra bord och tog hem totalpoängen vilket gjorde att de ledde med 8–2 efter halva matchen.

Gästande Team Dolphins gav sig dock inte så lätt och kom tillbaka starkt i den tredje serien där de vann med 4–1. Inför den sista serien var ställningen 9–6 till Edsbowlarnas fördel men Team Dolphins tog vann denna med 3–2. De hade dock behövt få med sig minst fyra poäng i sista serien för att få med sig poäng i matchen och Edsbowlarna kunde vinna med 11–9.

– Det var jämt och spännande. Jonas Forsberg spelade väldigt bra och för övriga var det en riktig kämpainsats, säger Simon Östberg.

För Edsbowlarna väntar nu två matcher på lördag. Först är det Dalslandsderby mot Mellerudslaget Håvås och sedan bär det iväg till Uddevalla för match mot BK Obelix.

Matchfakta

Div 2 Norra Götaland

KS Edsbowlarna – Team Dolphins BK 11–9

Kägelpoäng: 5774 – 5714

Bästa poäng, Edsbowlarna: Jonas Forsberg 871, Tor Öyvind Lunde 790, Anders Fredriksson 747, Team Dolphins: Kenneth Ådefjäll 871, William Melcker 761, Felix Brogeland 750

Artikeltaggar

BowlingPremiärerSimon ÖstbergUddevalla

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.