Hoppa till huvudinnehållet

Advokat misstänks för trafikbrott – ska ha kört med mobil i handen

Publicerad:
Enligt åtalet ska advokaten suttit med mobiltelefonen i handen och samtidigt kört för fort./GENREBILD
Enligt åtalet ska advokaten suttit med mobiltelefonen i handen och samtidigt kört för fort./GENREBILD Foto: Martina Holmberg / TT

En advokat från Dalsland har åtalats för tre trafikbrott i Färgelanda respektive Vänersborgs kommuner.

Enligt åtalet ska trafikbrotten ha begåtts under förra året. I ett fall ska det handla om att advokaten suttit med telefonen i handen under bilfärd. Samtidigt ska advokaten ha kört för fort, sex kilometer över tillåten hastighetsgräns. Det här ska enligt åtalet ha inträffat på E45 utanför Frändefors förra sommaren.

Advokaten misstänks även ha kört för fort på länsväg 172 norr om Färgelanda i december förra året. Enligt åtalet ska advokaten ha kört 97 kilometer i timmen där högsta tillåtna hastighet var 80 kilometer i timmen.

Advokaten har erkänt hastighetsöverträdelsen i Vänersborg, men förnekar övriga åtalspunkter.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFärgelandaTrafikkontrollerVänersborg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.