Hoppa till huvudinnehållet

Pistoler i posten ska analyseras – en person misstänkt

Publicerad:
De pistoler som hamnade i Åmålsambulansens postlåda ska analyseras. Pistolen på bilden har inget med händelsen i Åmål att göra./ARKIVBILD
De pistoler som hamnade i Åmålsambulansens postlåda ska analyseras. Pistolen på bilden har inget med händelsen i Åmål att göra./ARKIVBILD Foto: Don Petersen

De två pistoler som landade i Åmålsambulansens postlåda i onsdags, och som misstänks vara ämnade för en privatperson, ska genomgå en teknisk undersökning.

Polis och åklagare är ganska förtegna om utredningen av det misstänkta grova vapenbrottet, där en man i 60-årsåldern tros vara den som skulle ta emot ett paket innehållande två pistoler.

Bara det att paketet hamnade i Åmålsambulansens brevlåda. Och öppnades.

När mannen, vars namn stod på försändelsen, kom för att hämta paketet, stod polisen och väntade på honom.

Utredningen är bara i sin linda och varken polis eller åklagare vill göra några kommentarer, utöver det som redan är känt.

Ska analyseras

Förutom att pistolerna nu skickats till Nationellt forensiskt centrum, NFC, för analys.

– Det är ett standardförfarande i sådana här lägen, säger Jonathan Axelsson, polisens förundersökningssamordnare.

Ambulansen fick pistoler på posten – hade lagts i fel brevlåda

Artikeltaggar

ÅklagareBrott, lag och rättNFCRoanokeUtredningar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.