Hoppa till huvudinnehållet

Edsbowlarna får norsk boost – siktar högre i serien: ”Kanske får kvala”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Edsbowlarna tar ny sats i division 2. Bakre raden från vänster: Mattias Melin, Stein Bråthen, Katarina Östberg, Ola Mattsson. Främre raden från vänster: J-P Elf, Mikael Sjögren, Simon Östberg, Jonas Forsberg.
Edsbowlarna tar ny sats i division 2. Bakre raden från vänster: Mattias Melin, Stein Bråthen, Katarina Östberg, Ola Mattsson. Främre raden från vänster: J-P Elf, Mikael Sjögren, Simon Östberg, Jonas Forsberg. Foto: Privat

Edsbowlarna lyckades precis lösa nytt kontrakt i division 2 i våras. Nu är laget bättre och serien sämre – vilket gör att det finns en nyfunnen optimism i laget.

– Vi har inga förhoppningar på att gå upp, men kanske får kvala om vi har tur, säger Simon Östberg, lagledare.

Med en poängs marginal slapp man kvala sig kvar i division 2, med hjälp av Dalslandsrivalen BK Håvås, som besegrade jagande Team Mariestad F i sista omgången.

Laget från förra säsongen är intakt, men nu har man två norrmän i truppen. Förutom Tor Øyvind Lunde är nu också Øyvind Harang tillbaka i laget. Båda två är rankade topp 15 i Norge.

– Han var hos oss i några år, men bytte lag innan pandemin. Han har inte spelat så många matcher i Sverige, säger Simon Östberg, lagledare.

I fjol var det nära att man åkte ur, men i år är serien svagare och man ska sluta högre i tabellen, menar han.

– I år ska vi vara lite mer avslappnade. Vi har också en större chans och ska inte vara så nära att åka ur som i fjol. Vi har inga förhoppningar på att gå upp, men det finns en liten möjlighet att vi kan hamna runt fjärde-femteplats-strecket i år, kanske kvala om vi har tur. Det hade vi aldrig hoppats på i fjol, säger Simon Östberg, som själv siktar på att spela en handfull matcher i år.

Norrmannen Öyvind Harang är tillbaka i Edsbowlarna.
Norrmannen Öyvind Harang är tillbaka i Edsbowlarna. Foto: Pontus Nordwall

De vinner

Han har också en klar idé om vilka som vinner serien.

– BK WIK kommer att vinna, annars är det något som är fel. De kunde ha spelat i Allsvenskan.

Alida Molander har fortsatt avtal med moderklubben och kan hoppa in när det behövs. Dock har hon dragit på sig en stressfraktur, men kommer förmodligen att spela under säsongen.

I premiären på lördag väntar Team Dolphins, som i fjol hette Trollhättan Dolphins, hemma i Eds bowlinghall.

Artikeltaggar

Alida MolanderAllsvenskanBK HåvåsBowlingKS EdsbowlarnaMariestadNorgePremiärerSimon ÖstbergTrollhättans kommunWargöns IK

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.