Hoppa till huvudinnehållet

Marknadstrav i Årjäng: Tipsettan till Åmålsstoet Moas Heja Mera

Publicerad:
Moas Heja Mera segrade vid senaste besöket i Årjäng och det kan bli en ny triumf i V5-avdelning 3 vid Årjängs marknadstrav.
Moas Heja Mera segrade vid senaste besöket i Årjäng och det kan bli en ny triumf i V5-avdelning 3 vid Årjängs marknadstrav. Foto: Björn Martinsson

Tredje helgen i september innebär som tradition marknadsweekend i Årjäng. I år är det åter trav på lördag då ingen kollision med Unionstravet på Färjestad föreligger då de kör sin V75-dag nästkommande lördag. Kallblodsloppen brukar ha sina segrare från Norge men denna gång ger vi tipsettan till Åmålsstoet Moas Heja Mera.

För tre veckor sedan vann hon i fin stil i Årjäng, med Kristian Lindberg i sulkyn, utan att vara det minsta pressad i avgörandets stund.

Läget bakom bilen blev bästa tänkbara och det ser fint ut för en ny seger i Årjäng för Åmålsamatören Mats Petterssons springare som denna gång åter har Dagfinn Aarum i sulkyn.

Moas Heja Mera blir vårt spikförslag i V5-avdelning 3.

Avdelning 4 är ett uttagningslopp till Amatör-SM och loppets klara favorit är Mister Vredebest med rutinerade Niclas Benzon i sulkysätet.

På stora förslaget garderar vi dock med hemmahästen Max Orlando och flyfotade Outlander som körs av Jimmy Carlsson från Dals Ed.

Outlander fick ett spår i andra ledet men skulle Jimmy Carlsson komma bra på det med den snabbe fuxen så finna chansen till en finalplats vid Amatör-SM på Åby om fjorton dagar.

V5-förslag
Avdenkel rad100 rader375 rader
141-4-8-9-121-4-8-9-12
2101-2-4-7-101-2-4-7-10
3555
4222-7-9
5106-7-8-105-6-7-8-10

Artikeltaggar

ÅbyÅrjängDagfinn AarumFärjestad BK HerrIshockeyKristian LindbergNiclas BenzonNorgeSportTraditionerUnionstravetV75

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.