Hoppa till huvudinnehållet

Gänget samlat igen – 50 år efter seriesegern

Publicerad:
BIF-giganter från 1960 och 1970-talet. Fr.v. Erik Sköld, Björn Johansson, Bengt Olsson, Sven Andreasson, Åke Jonasson, Kjell Johansson och Ralph Johansson..
BIF-giganter från 1960 och 1970-talet. Fr.v. Erik Sköld, Björn Johansson, Bengt Olsson, Sven Andreasson, Åke Jonasson, Kjell Johansson och Ralph Johansson.. Foto: Björn Martinsson

Det var en bra uppslutning på nostalgikvällen på Bengtsfors IF:s klubbhus när man hade en samling för lirare på 1960 och 1970-talet där det också var 50-årsjubileum av seriesegern i division 4 Bohuslän/Dal hösten 1973 då BIF åter gick upp i trean.

Samlingen inleddes, efter Pelle Segerlinds välkomsthälsning, med en tyst minut för två avlidna från laget 1973. Hedrades på detta sätt gjorde man för lagledaren Karl-Olof Karlsson och spelaren Bo Arnesson.

Runt trettio deltagare hade mött upp denna varma fina fredagskväll för att minnas allt trevligt från svunna tider.

Ett extra kapitel kan man skriva om tre stora legendarer inom Bengtsfors IF som betytt oerhört för denna förening.

Nils Josefsson var med redan på 1950-talet och var en av grundarna till starten för Bengtsfors IF:s ungdomssektion 1956.

Seriesegrare i division 4, 1973. Övre raden från vänster: Lagledare Karl-Olof Karlsson, Benny Henriksson, Ralph Johansson, Lennart Reuter, Björn Martinsson, Tommy Ahlström, Olle Edvardsson, Ronny Bryntesson, tränaren Åke Jonasson. Nedre raden: Ove Andréasson, Per-Olof Segerlind, Bengt Olsson, Lennart Karlsson, Bo Arnesson, Sven Andréasson, Steve Augustsson.
Seriesegrare i division 4, 1973. Övre raden från vänster: Lagledare Karl-Olof Karlsson, Benny Henriksson, Ralph Johansson, Lennart Reuter, Björn Martinsson, Tommy Ahlström, Olle Edvardsson, Ronny Bryntesson, tränaren Åke Jonasson. Nedre raden: Ove Andréasson, Per-Olof Segerlind, Bengt Olsson, Lennart Karlsson, Bo Arnesson, Sven Andréasson, Steve Augustsson. Foto: Tore Pettersson

Nils var också med i styrelsen i många, många år och fick för sitt hängivna arbete Riksidrottsförbundets Guldmedalj på 1990-talet.

Nils är och har varit dokumentationens mästare med ett digert material. Hela nio böcker har denne herre givit ut som skildrat mycket av historien i Bengtsfors med omnejd.

Åke Jonasson är föreningens mest hängivne tränare och ledare. Ingen som växt upp i Bengtsfors med en gnutta intresse för idrott och fotboll har undgått Åkes hängivna ledarskap.

Allt från de minsta puttarna upp till allvaret och seniorerna har varit Åkes roll inom fotbollen och då mestadels inom Bengtsfors IF.

Kjell Johansson kan man kalla MR Lagledare. Från unga år var Kjell en hängiven och engagerad lagledare där han från knattelaget sedermera blev en viktig kugge i organisationen runt seniorverksamheten. Dessutom var Kjell en kraft i styrelsen och under många år dess sekreterare.

Längst fram fr.v. Sven Andreasson, Runo Bryngelsson, Ralph Johansson, Lennart Karlsson, Erik Sköld, Nils Josefsson, Pelle Segerlind och Steve Augustsson. Andra raden fr.v. Benny Henriksson, Christer Henriksson, Bernt Andersson, Ulf Bryntesson, Bengt Olsson, Åke Jonasson, Niklas Waldemarsson, Tommy Ahlström och Björn Johansson. Längst bak Gert Green, Ronny Bryntesson, Håkan Karlsson, Lennart Reuter och Kjell Johansson.
Längst fram fr.v. Sven Andreasson, Runo Bryngelsson, Ralph Johansson, Lennart Karlsson, Erik Sköld, Nils Josefsson, Pelle Segerlind och Steve Augustsson. Andra raden fr.v. Benny Henriksson, Christer Henriksson, Bernt Andersson, Ulf Bryntesson, Bengt Olsson, Åke Jonasson, Niklas Waldemarsson, Tommy Ahlström och Björn Johansson. Längst bak Gert Green, Ronny Bryntesson, Håkan Karlsson, Lennart Reuter och Kjell Johansson. Foto: Björn Martinsson

Spelare som gjort stora avtryck och fanns på plats denna kväll och bland dessa fanns Erik Sköld, Bengt Olsson, Sven Andreasson, Björn Johansson och Ralph Johansson.

Sammantaget en trevlig kväll och ett tack till Pelle Segerlind, Ralph Johansson, Kjell Johansson och Lennart Reuter som fixat och donat runt denna återträff.

En god buffé från Rosellmagasinet avnjöts med efterföljande kaffe och godsak.

Artikeltaggar

AvlidnaBengt OlssonBengtsforsBengtsfors IFBjörn JohanssonBohuslänBrynäs IFFotbollIdrottKjell JohanssonNils JosefssonRiksidrottsförbundetRosellmagasinetStyrelserSven Andréasson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.