Hoppa till huvudinnehållet

C-politiker kräver att sjukhusledningen förklarar sig om vården: ”Kalla hit dem”

Publicerad:
Jerker Johansson under en manifestation vid jouren på Dalslands sjukhus i Bäckefors nyligen.
Jerker Johansson under en manifestation vid jouren på Dalslands sjukhus i Bäckefors nyligen. Foto: Karl-Erik Andersson

– Nu-sjukvårdens styrelsepresidium och sjukhusdirektör Björn Järbur måste svara på våra frågor om framtidens sjukvård i Dalsland. Kalla in dem till Bengtsfors kommunfullmäktige.

Det skriver Jerker Johansson (C) i en motion till kommunfullmäktige.

Ifjol lämnade det privata vårdföretaget Aleris specialistsjukvården i Bäckefors, Lysekil och Strömstad. Istället blev det Nu-sjukvården själv som tog över vården.

Jerker Johansson undrar i motionen bland annat när det blir en ny upphandling.

”Nu-sjukvården har ansvaret för Näl, akuten och ambulanserna. En indragen ambulans, kaos och långa väntetider plus stängda vårdavdelningar på Näl och Uddevalla sjukhus. Vart tog den utlovade nya Dalslandsambulansen vägen?”, undrar Jerker Johansson.

Oro för jourerna

Han är också oroad över vad som ska hända med jourerna.

”Jouren i Bäckefors och Tanum stänger efter 1 september redan klockan 22.00. (Planer finns att stänga redan klockan 16.00 lördagar och söndagar.)”

Jerker Johansson menar att Bengtsfors kommun nu måste agera och kalla in Nu-sjukvårdens styrelsepresidium och sjukhusdirektör Björn Järbur för att informera och svara på frågor om framtidens sjukvårdsutbud i Dalsland.

Artikeltaggar

AlerisBäckeforsBengtsforsBengtsfors kommun (org)CenterpartietDalslandJerker JohanssonKommunfullmäktigeNälNU-sjukvårdenPolitikSjukvårdUddevalla sjukhusUpphandlingVårdVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.