Hoppa till huvudinnehållet

Övervakningsfilm avslöjade godistjuv – man misstänkt för butiksinbrott

Publicerad:
En man greps i fredags misstänkt för inbrottet i dygnetruntbutiken i Bäckefors i början av september.
En man greps i fredags misstänkt för inbrottet i dygnetruntbutiken i Bäckefors i början av september. Foto: Helena Lindgren

En man i 50-årsåldern är misstänkt för det inbrott som gjordes i dygnetruntbutiken i Bäckefors i början av september. Mannen ska ha fångats på en övervakningsfilm och därefter blivit identifierad.

Mannen blev gripen i fredags och senare anhållen. Under måndagen var det förhandling i Vänersborgs tingsrätt om den misstänkte mannen skulle häktas eller inte.

Enligt protokollet i häktningsförhandlingen ska mannen först ha sågat och sedan krossat en ruta för att ta sig in i butiken. Därefter ska han har tagit choklad, dricka och mat till ett värde av cirka 3 800 kronor. Händelseförloppet fångades på film och den misstänkte kunde därmed identifieras.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för stöld. Enligt mannens advokat erkänner mannen gärningen och ångrar det han har gjort. Mannen ska ha uppgett att han vid det aktuella tillfället fick ett återfall i missbruk och är sedan tidigare dömd för tillgreppsbrott.

Vänersborgs tingsrätt valde att inte häkta mannen, som därmed är satt på fri fot. Rätten anser att risken för att mannen ska fortsätta sin brottsliga verksamhet är begränsad.

Inbrott i dygnetruntbutik: ”Dörren var sönderslagen”Tidigare förskonade från inbrott: ”Jag går inte runt och är orolig”

Artikeltaggar

BäckeforsBrott, lag och rättGripandenHäktningsförhandlingInbrottStölderVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.