Hoppa till huvudinnehållet

Schlagerikonen ger avskalad konsert: ”Kör låtar som gjort mig till den jag är”

Publicerad:
Den 14 september kommer Magnus Carlsson och hans flygel till Åmål för konserten ”Se mig – bara för den jag är”. Turnénamnet kommer från låten med samma titel som Barbados framförde i den svenska Melodifestivalen 2000.
Den 14 september kommer Magnus Carlsson och hans flygel till Åmål för konserten ”Se mig – bara för den jag är”. Turnénamnet kommer från låten med samma titel som Barbados framförde i den svenska Melodifestivalen 2000. Foto: Peter Knutson

Schlagerikonen Magnus Carlsson lämnar konfettin och tonartshöjningarna hemma när han den 14 september kommer till Åmåls kyrka med den avskalade turnén ”Se mig – bara för den jag är”.

– Den kretsar kring mig och min flygel. Kodordet kommer att vara ”andas”, säger Magnus Carlsson.

I vanliga fall är publiken van att se Magnus Carlsson köra upptemposchlager på de stora arenorna. Den korta men intensiva kyrkturnén, som har premiär i Karlstad den 12 september, blir betydligt mer avskalad och personlig.

– Jag kommer att köra låtar som har gjort mig till den jag är, säger han.

På mindre än två veckor gör han tio stopp på tio olika orter i Västsverige. Två dagar efter premiären i Karlstad kommer han till Åmål, torsdagen den 14 september.

”Se mig – bara för den jag är” står i bjärt kontrast till den hyllade showen ”En jäkla massa schlager” tillsammans med Linda Bengtzing, som de återupptar senare i höst.

– Det är en jätteshow, en riktig konfettibomb i två timmar där folk röjer och sjunger med som galningar. ”Se mig – bara för den jag är” har ett annat tempo och driv. Det är skönt med de här kontrasterna, säger Magnus Carlsson.

Från Beatles till Leksell

Låtlistan är i det närmaste klar. Konserten bygger dels på låtar som han själv har lyssnat mycket på och inspirerats av, dels på sina egna hitlåtar från tiden som sångare i banden Barbados, Alcazar och från hans solokarriär. Han kommer även bjuda på ett segment med ”sina egna hjältar”.

– Det blir allt från Beatles till Victor Leksell. En salig blandning.

Den intima inramningen i kyrkorummet kommer även inbjuda till spontana pauser, interaktion med publiken och allsång, hoppas han.

Ingen glitter och glamour. Den här gången kommer det bli avskalat för Magnus Carlsson.
Ingen glitter och glamour. Den här gången kommer det bli avskalat för Magnus Carlsson. Foto: Claudio Bresciani/TT

– Jag kommer att ha tid och råd att pausa lite ibland. Publiken kommer väldigt nära och jag vill ta mig tiden att interagera, sjunga, skratta och gråta med dem. När jag kör ”Not a sinner nor a saint” kanske jag trycker på pausknappen och berättar vad som hände bakom kulisserna på Melodifestivalen till exempel.

Det är inte första gången han kör en kyrkoturné. Akustiken och möjligheten att nå ut till en publik bortom de stora arenorna tilltalar honom.

– Jag är väldigt bekväm med formatet. Jag har nog gjort tusen kyrkokonserter genom åren. När jag är avslappnad brukar även publiken bli avslappnad.

Är det någon speciell låt som du ser extra mycket fram emot att få köra?

– Det är några låtar som är något att bita i, men det vill jag inte avslöja för mycket. Det blir en utmaning både som sångare och pianist, men det är sånt som triggar mig – när jag måste koncentrera mig och leverera.

Artikeltaggar

AlcazarAllsångÅmålÅmåls kyrkaBarbadosKarlstadKonserterMagnus CarlssonMusikSångSchlager

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.