Hoppa till huvudinnehållet

Mellby gård lämnar miljardbud på resterande aktier i Duni

Publicerad:
Pappersbruket Rexcell i Skåpafors är ett helägt dotterbolag till Duni AB.
Pappersbruket Rexcell i Skåpafors är ett helägt dotterbolag till Duni AB. Foto: Conny Hultgren

Dunis största ägare, Mellby gård, lägger ett miljardbud på samtliga aktier i Duni. Duni vars dotterbolag, pappersbruket Rexcell finns i Skåpafors.

Priset uppgår till 96:80 kronor per aktie, vilket värderar hela företaget till drygt 4,5 miljarder kronor.

Mellby Gård äger sedan tidigare 30 procent av aktierna i Duni, vilket gör att storägaren hamnar över den så kallade budpliktsgränsen.

”Vi har en stark tro på Dunis framtidsutsikter. Vår ambition är att från tid till annan kunna förvärva ytterligare aktier när och om vi så önskar. För det fall att vi får mer än nittio procent av aktierna i Duni så anser vi att vi förvärvat bolaget till en mycket attraktiv nivå”, säger vd Johan Andersson, Mellby gård i ett pressmeddelande.

Största aktieägaren

Mellby gård har varit Dunis största aktieägare sedan 2007. Den 14 augusti 2023 förvärvade Mellby gård ytterligare aktier i Duni i sådan omfattning att budpliktgränsen om 30 procent av rösterna i bolaget passerades.

Mellby gård erbjuder 96,80 kronor kontant per aktie i Duni, vilket värderar samtliga aktier i Duni till cirka 4,5 miljarder kronor.

Fotnot: Budplikt innebär att en ägare köper på sig så mycket aktier att innehavet representerar 30 procent eller mer av rösterna. Då infinner sig så kallad budplikt. Det innebär att ägaren inom fyra veckor måste erbjuda sig att köpa alla andra aktieägares aktier. Den nya storägaren måste erbjuda sig att köpa hela företaget.

Artikeltaggar

AktierDuniEkonomiFöretagandeNäringslivRexcellSkåpafors

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.