Hoppa till huvudinnehållet

Kalas hela dagen lång – hemvändardag bjuder på lokalproducerat och underhållning

Publicerad:
Åmålsbandet Lårkaka drog stor publik på Åmåls Bluesfest. Imorgon spelar de i Centralparken, Bengtsfors.
Åmålsbandet Lårkaka drog stor publik på Åmåls Bluesfest. Imorgon spelar de i Centralparken, Bengtsfors. Foto: Ove Rydh

I Bengtsfors nalkas det fest hela dagen imorgon. Bonnamarknaden flyttar in i centrum med sina stånd, det blir barnaktiviteter och i Centralparken framträder populära Åmålsbandet Lårkaka.

Dessutom kan man heja fram cyklisterna i Dalsland Gravel Race.

– Man kan se det lite som ett första steg att ta tillbaka Bengtsforsfestivalen. Jag tycker att en kommun ska ha en sådan dag för invånarna, föreningar kan visa upp sig, det är uppträdanden och ett tillfälle för utflyttade Bengtsforsbor att träffa vänner. Jag tror vi behöver det, säger destinationsutvecklaren Crister Blüme.

Dagen går under namnet Bengtsforskalaset och arrangörerna valde en dag då det är mycket folk i centrum som Bonnamarknaden och sportevenemangen.

Lokala odlare och hantverkare dukar upp sina produkter igen. Sofia Hellgren på bilden är en av alla som deltog vid förra årets Bonnamarknad.
Lokala odlare och hantverkare dukar upp sina produkter igen. Sofia Hellgren på bilden är en av alla som deltog vid förra årets Bonnamarknad. Foto: Sofie Borg

Nu blir Dalsland Kanotmaraton, som Dalslänningen tidigare berättat, inställt på grund av höga vattenflöden men istället blir det fullt fokus på Dalsland Gravelrace. Ambitionen framöver är, enligt Blüme, att arrangera Bengtsforskalaset under sommaren.

Lårkaka spelar

På Nygårdstorget blir det förutom alla försäljningsstånd med lokalproducerat också olika barnaktiviteter samt dansuppvisning. På eftermiddagen äntrar Åmålsbandet Lårkaka scenen i Centralparken. Bandet brukar samla stora skaror publik när de spelar vid den årliga bluesfesten i sta’n.

– Jag hoppas många tar chansen att komma och lyssna, det är fri entré, säger Crister Blüme.

På Bonnamarknaden säljs mycket lokalproducerat.
På Bonnamarknaden säljs mycket lokalproducerat. Foto: Sofie Borg

När dagens alla evenemang är till ända fortsätter kalaset med mat och underhållning på Rosellmagasinet för den som vill. Då kommer partytrubadurduon Två Lager Gladpack med Sebastian Fahlander och Daniel Haglund att spela. Den senare är som bekant musiker i rockbandet Mando Diao.

Artikeltaggar

Åmåls bluesfestBengtsforsCentralparkenCrister BlümeDalslandDaniel HaglundEvenemangLårkakaMando DiaoMusikNöje/KulturRosellmagasinetUnderhållning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.