Hoppa till huvudinnehållet

Tävling: Skola och äldreboende ska få konstnärlig utsmyckning

Publicerad:
Bäckeskolan ska få en konstnärlig utsmyckning.
Bäckeskolan ska få en konstnärlig utsmyckning. Foto: Tommy Löfgren

Bengtsfors kommun utlyser en tävling och söker därigenom en uppdragstagare för ett mindre konstprojekt i Bäckefors.

Det handlar om konstnärliga utsmyckningar vid äldreboendet Björklunda, Bäckängens förskola och Bäckeskolan.

Tanken är att konstverket ska sammanföra invånare över generationsgränserna, skriver kommunen på sin hemsida.

Därför ska uppdraget även innebära att konstnären får i uppdrag att hålla en workshop där de boende på äldreboendet tillsammans med förskolebarn och skolbarn kan utöva konst tillsammans.

Det ska vara ett konstnärligt arbete som har koppling till konstverket på boendet. Denna workshop ska hållas i samband med invigningen av det nya konstverket. Detta ska tidsmässigt äga rum senast vecka 49.

Konstnärer i Dalsland

Genom konsttävlingen vänder sig kommunen till verksamma och folkbokförda konstnärer i Dalsland. Material och teknik är fri för konstnären att välja, men konstverket ska vara hållbart över tid. En budget på totalt 40 000 kronor är satt för projektet.

En jury bestående av barn och unga vid förskola och skola, kultur och fritidschef, kultursamordnare, samhällsbyggnadschef och rektor för Bäckängens förskola, rektor vid Bäckeskolan samt enhetschef vid Björklunda äldreboende samt representant från Mötesplats Steneby kommer att vara delaktiga i processen för val av konstverk.

Projektidé ska lämnas in senast den 8 oktober.

Artikeltaggar

BäckängenBäckeforsBäckeskolanBjörklundaDalslandFörskolorKonstMötesplats StenebySkola och utbildning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.