Hoppa till huvudinnehållet

Ny kommundirektör dröjer till nästa sommar

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Andreas Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Dals-Ed, säger att kommunen väntar med att rekrytera ny kommundirektör till nästa år.
Andreas Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Dals-Ed, säger att kommunen väntar med att rekrytera ny kommundirektör till nästa år. Foto: Mattias Modéen

Dals-Eds kommun väntar med att rekrytera ny kommundirektör. Enligt kommunstyrelsens ordförande Andreas Nilsson (M), kan det dröja till nästa sommar innan Agneta Johanssons efterträdare är på plats.

Dals-Eds förra kommundirektör Agneta Johansson fick efter åtta år hastigt lämna sin post i månadsskiftet april/maj. Detta eftersom det nya politiska styret i Dals-Ed vill ha ett nytt ledarskap i kommunen, bland annat med anledning av den svåra ekonomiska situation som kommunen befinner sig i.

Då var tanken att en ny kommundirektör skulle vara på plats senast till årsskiftet, men så blir det alltså inte.

– Under tiden organisationen sätter sig väntar vi med rekrytering av ny kommundirektör till efter årsskiftet, säger Andreas Nilsson till Dalslänningen.

Enligt honom kan en rekrytering påbörjas under våren, men det kan dröja ända till nästa sommar innan Dals-Ed får en ny person på posten.

Kanslichefen tillförordnad kommunchef

Under tiden får den tidigare kanslichefen Jonas Olsson sköta arbetsuppgifterna. Hans uppdrag som tillförordnad kommundirektör förlängs till den 30 juni nästa år, alltså ett drygt halvår.

Jessica Olsson kommer samtidigt att sköta merparten av de arbetsuppgifter som Jonas Olsson tidigare haft som kanslichef.

Läs också

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunDals-Eds kommunPolitikPolitiska system och ideologier

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.