Hoppa till huvudinnehållet

Markus Johannesson lämnar SVT – efter 14 år: ”Nya kapitel ska skrivas”

Publicerad:
Ex-allsvenske backen Markus Johannesson, från Dals-Ed, slutar efter 14 år på SVT Sport.
Ex-allsvenske backen Markus Johannesson, från Dals-Ed, slutar efter 14 år på SVT Sport. Foto: Mattias Modéen

För 14 år sedan klev Markus Johannesson för första gången in i tv-branschen, hos SVT. Nu lämnar Rölandasonen rollen som expert hos kanalen.

– Nya kapitel ska skrivas. Jag har levt drömmen, säger han.

Markus Johannesson inledde karriären i Rölanda IF, gick vidare via Eds FF till IK Oddevold, Örgryte och Djurgården.

Totalt blev det 365 matcher för klubbarna och 2005 vann han SM-guld med Djurgården. Men efter den avslutade karriären klev Johannesson in i tv-branschen 2009.

Då var det som expert för SVT där han huserat sedan dess. Rollen som expert har han haft i Fotbollskväll, under de damallsvenska sändningarna, en rad mästerskap och SVT:s nyhetssändningar.

Nu väntar nya projekt och uppdrag för 48-åringen.

– Efter 14 år, med bland annat fyra VM och fem EM har jag tagit beslutet att lämna SVT. Nya kapitel ska skrivas. Jag har levt drömmen att få vara expertkommentator i mästerskap under så många år. Tack för alla glada tillrop från er tittare och tack till er alla fina medarbetare på SVT som jag haft förmånen att jobba med, säger han i ett pressmeddelande.

Max Bursell, sportchef på SVT, om Johannesson:

– Markus har varit jätteviktig för vår fotbollsbevakning under många år, som skarp expertkommentator men också med sin kunskap om det som händer inom fotbollen utanför planen. En lagspelare och ett superproffs. Vi önskar Markus all lycka med allt han tar sig för i framtiden.

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunDjurgårdenEds FFFotbollIK OddevoldKarriärMarkus JohannessonRölanda IFSVTSVT Sport

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.