Hoppa till huvudinnehållet

Jim, 44, fick ovälkommet besök: ”De gick in i mitt hus och erbjöd mig knark”

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Jim Grenander, Gustavsfors, fick på torsdagen ett ovälkommet och otrevligt besök.
Jim Grenander, Gustavsfors, fick på torsdagen ett ovälkommet och otrevligt besök. Foto: Conny Hultgren

44-årige Jim Grenander, Gustavsfors, blev på torsdagen utsatt för något väldigt underligt och otrevligt. Han fick ovälkommet besök av två personer som gick in i hans hus och erbjöd honom narkotika.

– Jag befann mig på andra våningen av huset och lyssnade på en podd när jag plötsligt hörde ytterdörren öppnas och slå igen. Jag bor ensam och undrade vem tusan det var som kom. Jag gick ner och där stod en man och en kvinna. Jag har aldrig sett dem förut. Mannen var i 40-årsåldern och kvinnan i 30-årsåldern, säger Jim Grenander.

Vad ville de?

– De erbjöd mig knark. Det syntes på dem att de var fullblodsnarkomaner. Jag blev alldeles chockad och visste inte hur jag skulle agera. Jag visste ju inte vad de kunde hitta på, om de skulle dra upp en pistol eller kniv eller något. De var inte hotfulla eller så, men visst var det obehagligt.

Vad hände sedan?

– Mannen påstod att vi hade känt varandra länge och tyckte vi kunde röka hasch. Men jag dricker inte ens alkohol. Jag bad dem försvinna och till slut så fattade de det och gick ut. Jag följde efter för att se vart de tog vägen. Så småningom såg jag att de satt på en altan vid ett annat hus. Men där var ingen hemma, säger Jim Grenander.

Oklart om något stals

På fredagen hade paret försvunnit. Om de stulit något från Jim Grenander eller från någon annan i Gustavsfors vet han inte.

– Men det finns inte mycket bakom pannbenet när man går in så där hos folk. Nu besinnade jag mig, men det finns många jägare som bor här och de hade ju kunnat ta fram ett gevär och skjutit dem i nödvärn. Det var väldigt otrevligt alltsammans.

Mannen kom tillbaka

På måndagen är Dalslänningen åter i kontakt med Jim Grenander. Han berättar då att han åter haft påhälsning. Denna gång av samme man som förra gången.

– På lördagen dök han upp igen. Men den här gången kom han inte in i huset. Jag hade låst, berättar Jim Grenander som ringde polisen och anmälde båda händelserna.

– Polisen kommer väl inte ut och tittar på det här, men det kan väl ändå vara bra att göra en anmälan, säger Jim Grenander.

Men ännu har inte polisen gjort något besök hos Jim Grenander.

Ska vidta åtgärder

Dalslänningen har talat med polisassistent Angelica Hoerschelmann. Hon berättar att åtgärder kommer att vidtas i ärendet.

– Ärendet har ringts in till PKC dagen efter händelsen. Förundersökningsledaren har värderat ärendet och meddelat att det kommer att göras fler åtgärder, men jag kan inte gå in på vilka. Men ny kontakt kommer att tas med målsäganden, säger Angelica Hoerschelmann.

Artikeltaggar

AlkoholBrott, lag och rättDalslänningenGustavsforsNarkotikaNödvärnPKCSamhälleÅtgärder

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.