Hoppa till huvudinnehållet

Albin Broberg matchhjälte för Mellerud

Publicerad:
IFK Åmål förlorade mot Melleruds IF
IFK Åmål förlorade mot Melleruds IF

Mellerud vann bortamatchen mot Åmål i division 4 Bohuslän/Dalsland herr i fotboll med 1–0.

– Vi gör spelmässigt ingen strålande insats. Blev mycket kamp och krigande. Första halvlek är helt okej och vi tar rättmätigt ledningen genom Albin Broberg i 18:e minuten. Skapar några bra lägen till, men Åmål var inte helt ofarliga heller. I början av andra får de en straff som Fredric "Slägga" Johansson räddar. Halvleken är böljande och i 80:e minuten får vi en spelare frilägesutvisad men vi orkar hålla undan, tyckte Melleruds tränare Markus Svensson, efter matchen.

Segermålet för Mellerud stod Albin Broberg för efter 18 minuter.

Mellerud fick en bra start på matchen. Albin Broberg slog till, redan i 18:e minuten. I den 85:e minuten blev Melleruds William Sundelius utvisad, och fick spela med en man mindre sista fem minuterna.

Åmål har en vinst och fyra förluster och 3–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mellerud har tre vinster och två oavgjorda och 10–3 i målskillnad. Det här var Melleruds tredje uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Mellerud nu ligger på tredje plats. Åmål är på tionde plats.

Nästa motstånd för Mellerud är Högsäter. Lagen möts lördag 9 september 16.00 på Rådavallen.

Artikeltaggar

Division 4 Bohuslän/DalslandFotbollIFK ÅmålMelleruds IFÖrnäsvallen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.