Hoppa till huvudinnehållet

Här är årets företagare: ”Ger oss nytt bränsle”

Publicerad:
Harvens dag i Färgelanda. Marielle Örtengren och Linus Bergström vann priset som årets företagare.
Harvens dag i Färgelanda. Marielle Örtengren och Linus Bergström vann priset som årets företagare. Foto: Johan Lindahl

På Harvens dag korades årets företagare 2023 i Färgelanda kommun. I år var det entreprenörsparet Marielle Örtengren och Linus Bergström, Ragnerud Business AB i Högsäter, som fick motta priset.

– Det här ger oss nytt bränsle att fortsätta. Det är ett kvitto på att vi gör rätt saker, säger de.

Tillsammans driver de Ragnerud Business AB i Högsäter, där Ragneruds Camping, Ragneruds Kök samt Ragnerud Konferens ingår.

Priset vinner de för sitt brinnande engagemang för bygden och för arbetstillfällena de skapar. Priset delades ut av kommunstyrelsens vice ordförande, Jörgen Andersson (SD), som räckte över ett plakat och en blomsterbukett, samt läste motiveringen:

”Med ett brinnande intresse för all service till destinationen har paret satt Dalsland, Kroppefjäll och Färgelanda kommun på kartan. Deras utveckling och omsättning samt innovation och samhällsengagemang har skapat många arbetstillfällen. Deras framåtanda och driv i att både sköta butik, restaurang, camping och vandringsdestination har inneburit stora satsningar både med tid och investeringar som även hjälpt andra företag. Paret är ständigt engagerade i bygden och driver många samhällsfrågor på orten Högsäter. Genom sitt driv och målmedvetenhet har paret tagit sitt företag mot nästa nivå och det ser inte ut som de har några gränser”.

– Det är jäkligt kul. Det har varit ett mål för oss att vinna det här priset. Vi har kämpat, men det här ger oss nytt bränsle att fortsätta. Det är ett kvitto på att vi gör rätt saker, säger de.

Artikeltaggar

ButikerCampingDalslandFärgelandaHögsäterInnovationJörgen AnderssonKommunstyrelsenNäringslivRagnerudssjöns Camping

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.