Hoppa till huvudinnehållet

Dags för den stora hemvändardagen – EPA-dunk och hinderbana på schemat

Publicerad:
Lina Gustavsson, näringslivsstrateg Färgelanda kommun, hoppas att dagen blir lika bra som alltid.
Lina Gustavsson, näringslivsstrateg Färgelanda kommun, hoppas att dagen blir lika bra som alltid.

I år är Harvens dag framflyttat en vecka för att undvika krock med andra tillställningar. Det är en späckad dag som väntar med inslag av motorer, musik, djur och fysisk aktivitet för barnen.

– Vi hoppas på en lika fin dag som alltid, säger näringslivsstrategen Lina Gustavsson på Färgelanda kommun.

Harvens dag i Färgelanda har varit lite av en hemvändardag, årets största händelse på orten sedan 1987. Arrangemanget fyllde 35 år i fjol, som också var den fullskaliga och bejublade återkomsten efter två år av pandemirestriktioner.

I år har man flyttat arrangemanget en vecka framåt, till lördag 2 september, för att slippa konkurrens om besökarna. I helgen var det både monsterrace i Ed och Glupsk i Fengersfors.

Årets upplaga av Harvens dag har en hel del motorer, djur och fysisk aktivitet på schemat.

Bland annat kommer en 400 meter lång hinderbana med åtta hinder att finnas på gräsytan bakom Centrumhuset. Och har man fortfarande spring kvar i benen finns det hoppborgar, tipspromenad, ponnyridning och ansiktsmålning.

– Där hoppas vi att barn vill komma och utmana sina föreningar, säger näringslivsstrategen Lina Gustavsson.

EPA-dunk

För de lite större blir det EPA-dunk, ett inslag som infördes under sommarlovet och som varit uppskattat bland unga, samt utställning och prisutdelning till traktens finaste A-traktor.

– Det har varit jättefin uppslutning under sommaren, mellan 40 och 70 ungdomar har kommit på träffarna. Vi har haft en bra dialog med ungdomarna, säger Lina Gustavsson.

Den årliga veteranbilsutställningen återkommer, brandkåren och polisen är på plats med sina bilar och även monstertrucks kommer att finnas i centrum, för den som gillar fordon modell större.

– Vi hoppas på en lika fin dag som alltid, säger Lina Gustavsson.

I biblioteket blir det sång och dans för barn med Susanne Lind samt svängig musik på scenen med Marcus Stålhandske från Åmål. Eller varför inte hunduppvisning för den djurtokige?

För den som hellre tar det lugnt är det marknad i hela centrum, bakluckeloppis, öltält och trubadur på 172:ans restaurang.

Årets företagare ska också koras under dagen. I fjol vann Thomas Ahlbom, Högsäters bygg.

Väderleksprognosen lovar regnfritt och 19 grader.

Artikeltaggar

A-traktorÅmålFärgelandaHögsäterMonsterraceNöje/Kultur

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.