Hoppa till huvudinnehållet

Brålanda DM-segrare efter stökig match på Rådavallen

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Brålandas Arber Nikqi ställdes mot brorsan Sef Nikqi när DM-finalen i onsdags avgjordes i Mellerud. Arber Nikqi blev stor matchhjälte när han stod för matchens enda mål, tidigt i den andra halvleken. Arkivbild.
Brålandas Arber Nikqi ställdes mot brorsan Sef Nikqi när DM-finalen i onsdags avgjordes i Mellerud. Arber Nikqi blev stor matchhjälte när han stod för matchens enda mål, tidigt i den andra halvleken. Arkivbild. Foto: Pontus Nordwall

Nio gula och ett rött kort. DM-finalen mellan Melleruds IF och Brålanda IF blev en stökig historia. Trots numerärt underläge i 60 minuter lyckades Brålanda vinna matchen efter Arber Nikqis 1–0-mål tidigt i den andra halvleken.

Det var heta känslor när Melleruds IF och Brålanda på onsdagskvällen drabbade samman i DM-finalen inför 380 besökare på Rådavallen i Mellerud. Inte mindre än nio gula och ett rött kort delades ut under matchen.

Brålandas Mustafa Alkhafaji fick två gula kort inom loppet av tre minuter och åkte ut redan en halvtimme in i matchen. Men trots numerärt underläge var det Brålanda som vann matchen, efter att tidigare Mellerudsspelaren Arber Nikqi sprungit sig fri och avgjort tidigt i den andra halvleken.

Mellerud pressade på och jagade en kvittering men kom inte närmare än dubbla ramträffar i den andra halvleken.

– Det klart man vill vinna finalen, men idag gick det tyvärr inte. Det är en väldigt svängig match med mycket gula kort där dom till slut får en utvisning och efter den kontrollerar vi matchen hela vägen. Men dom lyckas få in ett skitmål och vi får inte in något framåt, säger Melleruds lagkapten Viktor Öhrling till tidningen TTELA efter matchen.

I och med DM-segern är Brålanda IF nu klart för första kvalomgången i Svenska cupen 2024.

Artikeltaggar

Brålanda IFFotbollMellerudMelleruds IFRådavallen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.