Hoppa till huvudinnehållet

Tösses skyttekung provspelar i Dubai – träffade Iniesta

Publicerad:
Reporter Fredrik Tacacho
Fredrik Tacacho
fredrik.tacacho@provinstidningen.se
Tösses skyttekung Nahuel Romero befinner sig just nu i Dubai för provspel med en rad klubbar. Mellan träningspassen passade han på att hänga lite med den tidigare världsstjärnan Andrés Iniesta som nyligen skrev på för en klubb i samma liga.
Tösses skyttekung Nahuel Romero befinner sig just nu i Dubai för provspel med en rad klubbar. Mellan träningspassen passade han på att hänga lite med den tidigare världsstjärnan Andrés Iniesta som nyligen skrev på för en klubb i samma liga. Foto: Privat

Med 23 mål på 11 matcher leder Tösses argentinare Nahuel Romero skytteligan i division 5. Några fler lär det dock inte bli i den röda tröjan. Tösses skyttekung befinner sig just nu i Dubai för provspel med flera klubbar – och möten med stjärnspelare som Andrés Iniesta.

Det kan gå snabbt i fotbollsvärlden. För någon vecka sedan gjorde Nahuel Romero sju mål när hans Tösse IF slog IF Viken U med 8–0 på Mossängen. På tisdagskvällen spelade han en testmatch med Dubailaget Al Bataeh Club i Förenade Arabemiratens högstaliga.

– Jag spelade 25 minuter i andra halvlek och gjorde ett mål och var nära att gör ett till. Nivån var medelgod, säger han.

Det är argentinarens agent, som han hade redan under tiden i Buenos Aires, som har ordnat provspelet i Dubai. Agenten ordnade även provspel med en Madridklubb tidigare i somras men den gången blev det inget kontrakt.

Nu väntar provträningar med fler klubbar i Dubai-området.

– Jag ska provspela med flera klubbar och försöka få ett kontrakt som är det bästa alternativet för mig och min familj. Ett annat lag som jag kanske ska träna med är City Football Club of Dubai.

Nahuel Romero och landsmannen Ulises efter en testmatch med klubben Al- Bataeh FC.
Nahuel Romero och landsmannen Ulises efter en testmatch med klubben Al- Bataeh FC. Foto: Privat

Om drömmen om proffsspel slår in kan det framöver bli matcher mot till exempel Andrés Iniesta som nyligen skrev på ett ettårskontrakt med klubben Emirates Club FC. I veckan, när Nahuel Romero var och kollade på en träning, fick han chansen att träffa den spanske fotbollslegendaren.

– Att träffa Iniesta var en dröm som gick i uppfyllelse. Att få träffa någon på den nivån och som har varit i väldigt stora klubbar var speciellt.

Nahuel Romero kom till Sverige och Tösse en bit in på fjolårssäsongen. Då blev det 16 mål på 13 matcher, för vilket han utsågs till årets bästa junior i Dalsland. I år har det blivit 23 mål på 11 matcher. En spelare av den kalibern är sällsynt i Dalslandsfemman och han har stor del i att Tösse har varit med i toppen av Dalslandsfemman i två säsonger i rad.

– Det känns tråkigt att inte spela mer för Tösse, men jag tror att de förstår mitt beslut. De kommer alltid vara en del av mitt liv.

Nahuel Romero tillsammans med landsmännen Ulises och Nahuel som också är nere och provspelar i Dubai. Alla tre har samma agent.
Nahuel Romero tillsammans med landsmännen Ulises och Nahuel som också är nere och provspelar i Dubai. Alla tre har samma agent. Foto: Privat

Artikeltaggar

Al Bataeh ClubAndrés IniestaDalslandDubaiEmirates ClubFotbollTösseTösse IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.