Hoppa till huvudinnehållet

Riksdagsledamoten på besök på folkhögskolan: ”En viktig verksamhet”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Riksdagsledamoten och ny partisekreterare för Liberalern, Gulan Avci, besökte Färgelanda under tisdagen för att prata utbildning på Dalslands folkhögskola.
Riksdagsledamoten och ny partisekreterare för Liberalern, Gulan Avci, besökte Färgelanda under tisdagen för att prata utbildning på Dalslands folkhögskola. Foto: Johan Lindahl

Under tisdagen besökte riksdagsledamoten och liberala partisekreteraren Gulan Avci (L) Dalslands folkhögskola i Färgelanda, som en del av hennes Sverigeresa. Under tisdagen ska hon lära sig mer om verksamheten och diskutera utbildningsfrågor.

– Den här typen av verksamhetsbesök är en viktig del av partiets politik, säger hon.

Gulan Avci är ledamot i riksdagen sedan 2018, och sedan i oktober 2022 även Liberalernas partisekreterare.

Under tisdagen besökte hon Dalslands folkhögskola i Färgelanda.

– Det här är en del av min Sverigeresa som jag påbörjade i januari månad som nytillträdd partisekreterare. Jag åker runt i Sverige, träffar våra medlemmar och förtroendevalda och gör den här typen av viktiga verksamhetsbesök som är en viktig del av partiets politik när det kommer till bildning och utbildningsfrågor, säger hon.

Riksdagsledamoten och ny partisekreterare för Liberalern, Gulan Avci, besökte Färgelanda under tisdagen för att prata utbildning på Dalslands folkhögskola. På plats var också Kenneth Carlsson (L), gruppledare i Färgelanda.
Riksdagsledamoten och ny partisekreterare för Liberalern, Gulan Avci, besökte Färgelanda under tisdagen för att prata utbildning på Dalslands folkhögskola. På plats var också Kenneth Carlsson (L), gruppledare i Färgelanda. Foto: Johan Lindahl

Under dagen ska hon bekanta sig med skolan, prata utbildningsfrågor och äta lunch.

– Jag är här just i dag för att lära mig mer om den här viktiga verksamheten som bedrivs här.

Sedan går resan vidare till Borås, Göteborg, Mark, Falkenberg och Skövde. Färgelanda blir det enda stoppet i Dalsland.

– Vi har fyra dagars fullspäckat program, säger hon.

En som mötte upp riksdagsledamoten var också Färgelandaliberalernas gruppledare Kenneth Carlsson (L), ledamot i folkhögskolornas styrelse och ordförande i kommunfullmäktige i Färgelanda.

– Det är första gången vi får ett sådant besök här. Vi är glada att hon tar sig tid, säger han.

Artikeltaggar

DalslandFärgelandaGulan AvciGöteborgKenneth CarlssonKommunfullmäktigeLiberalernaPolitikSkola och utbildningStyrelserUtbildning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.