Hoppa till huvudinnehållet

Efter regnkaoset: 164:an avstängd hela veckan

Publicerad:
Reporter Sanna Stark
Sanna Stark
sanna.stark@provinstidningen.se
Väg 164 mellan Edsleskog och Germundebyn är fortsatt avstängd.
Väg 164 mellan Edsleskog och Germundebyn är fortsatt avstängd. Foto: Sanna Stark

Det var i lördags kväll som polis och Trafikverket beslutade att stänga av väg 164 mellan Edsleskog och Germundebyn efter att den översvämmats.

Först meddelade Trafikverket att vägen åter skulle öppna för trafikanter på måndagen, men på tisdagen är vägen fortsatt stängd.

Väg 164 tog stor skada av de stora mängder vatten, jord och sand som vällde ned från skogen till följd av regnovädret i lördags kväll. Det högra körfältet, i riktning mot Germundebyn, är inte körbart och vattnet forsar fortfarande längs vägen och ner i Edslan.

På sina ställen har vattnet till och med tryckt undan marken under asfalten och bildat slukhål.

Sedan avstängningen har Peab och lokala markentreprenörer arbetat febrilt för att återställa vägen, och först meddelade Trafikverket att vägen skulle öppna för allmänheten klockan 16 på måndagen.

Men på tisdagsmorgonen är 164:an fortsatt stängd.

– Uppgifterna uppdateras löpande och som prognosen ser ut just nu öppnas vägen på fredag klockan 12. Men det är preliminärt, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

Beskedet om öppning kan mycket väl ändras igen, menar hon.

– Vattnet styr så mycket. Är det fortfarande stora mängder vatten i marken kan vägen ändå vara osäker, och försvåra arbetet.

Läs också

Artikeltaggar

EdslanEdsleskogPeabTrafikTrafikanterTrafikverketVatten

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.