Hoppa till huvudinnehållet

Målramen stod i vägen för Eds FF – föll sent mot bottenlag

Publicerad:
Sara Thorén (höger) gjorde matchens första mål direkt på hörna.
Sara Thorén (höger) gjorde matchens första mål direkt på hörna. Foto: Pontus Nordwall

Trots flera ramträffar blev det förlust i Hunnebostrand för Eds FF. Hemmalaget pallade gästernas tryck och kontrade in segermålet med tre minuter kvar.

– Otroligt tråkig avslutning på matchen men lite typiskt när man inte kan förvalta spelövertag och sätta chanserna, säger tränaren Pär Johansson.

Det var gästerna som började bäst. Satte press på hemmalaget och tvingade till sig en hörna. Den satte Sara Thorén rätt i mål från hörnflaggan, 1–0 till Eds FF.

Men redan minuten efter kvitterade Bovall-Hunnebo genom Elin Groth Berndtsson, som stack på en långboll från egen målvakt, kunde ensam med Edsmålvakt sätta 1–1. Det såg ut som misstänkt offside, men målet godkändes.

Hemmalaget tog ledningen kvarten senare, återigen genom Elin Groth Berndtsson, som efter lite flipperspel utanför Eds straffområde kunde ta med sig en passning och skicka in 2–1.

Men gästerna svarade före paus. Med fem minuter kvar av halvleken vann gästerna en inspark, nickades fram av Mina Nilsson till en fri Lovisa Blom som kunde peta bollen förbi Bovall-Hunnebos målvakt till 2–2.

Gästerna gick för trean i andra halvlek, men trots ramträffar och superräddningar från hemmalagets målvakt kom 3–2 med bara få minuter kvar av matchen.

Då kunde Elin Groth Berndtsson löpa sig loss och skjuta ett tamt skott mot målvakt, men som ändå på något sätt gick in bakom Lovisa Östberg Lindqvist i Edsmålet. Det var hennes tredje mål för dagen, som dessutom avgjorde matchen.

En sur förlust, konstaterar tränaren Pär Johansson.

– En jämn första halvlek och det känns rättvist med 2-2. Början av andra är ganska svagt spel från båda lagen men vi tar över mer och mer och sista 15-20 minuterna är vi i princip på motståndarnas planhalva. Tre ramträffar i andra halvlek och ett par vassa räddningar av deras målvakt men anfallet efter vår sista ramträff kontrar de in 3–2. Otroligt tråkig avslutning på matchen men lite typiskt när man inte kan förvalta spelövertag och sätta chanserna.

Tabellåttan Eds FF har långt upp till toppen, men har också en bra bit ner till botten. På lördag tar man emot jumbon HEF Valbo.

Matchfakta

Bovall-Hunnebo–Eds FF 3–2 (2–2)

Division 3 Bohuslän-Dalsland

Målen: 0–1 Sara Thorén (4), 1–1 Elin Groth Berndtsson (5), 2–1 Elin Groth Berndtsson (23), 2–2 Lovisa Blom (40), 3–2 Elin Groth Berndtsson (87)

Domare: David Mattsson

Artikeltaggar

BohuslänDalslandEds FFFotbollHunnebostrandPär Johansson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.