Hoppa till huvudinnehållet

Kanonskott i krysset avgjorde – HGF vann i Strömstad: ”Ett världsmål”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Jacob Löf gjorde matchens enda mål borta mot IFK Strömstad, ett jätteskott från långt avstånd.
Jacob Löf gjorde matchens enda mål borta mot IFK Strömstad, ett jätteskott från långt avstånd. Foto: Håkan Fredriksson

Jacob Löfs kanonskott rätt upp i krysset visade sig bli avgörande för Högsäters GF. Borta mot ett vilt kämpande IFK Strömstad tog man en ack så viktig uddamålsseger, som innebär att man hänger på topptrion.

– Vi gör en riktigt stark andra halvlek och borde ha gjort fler mål, säger tränaren Simon Hermansson.

Redan i den fjärde minuten klippte han till, Jacob Löf, från långt avstånd. En kanon som seglade rätt upp i krysset, vilket betydde 1–0 till Högsäters GF borta mot nästjumbon IFK Strömstad, som kämpar för att hålla HGF:s kommunrival Färgelanda IF bakom sig i tabellen.

Men Jacob Löfs mål visade sig bli matchens enda. Högsäters GF kunde ta en viktig uddamålsseger med 1–0 och därmed hänga på topptrion. Man är fyra i tabellen, men på samma poäng som trean Melleruds IF.

– Vi är påkopplade från start och spelar på det sättet vi vill. Strömstad har vinden med sig i första och skapar ett momentum från och till men vi är bra. Jacob Löf gjorde ett världsmål med ett långskott rätt upp i krysset! Andra halvlek blir det mycket kamp och vi krigar för en poäng. Tycker vi gör en riktigt stark andra halvlek och borde ha gjort fler mål! Men gött med tre poäng, säger tränaren Simon Hermansson.

På fredag tar man emot åttan Groheds IF hemma på Genevi.

Matchfakta

IFK Strömstad–Högsäters GF 0–1 (0–1)

Division 4 Bohuslän-Dalsland

Målen: 0–1 Jacob Löf (4)

Varningar, Strömstad: Xavier Alexander Lopez, Jacob Solvang, Ahmed Ali x2, Aresh Rahmeti (tränare), Shqipdon Beka, Kristoffer Tingelholm

Högsäter: Emil Kindemark, Jacob Löf

Utvisning, Strömstad: Ahmed Ali (66)

Domare: Erik Ahnström Helgstedt

Artikeltaggar

BohuslänDalslandDansFotbollIFK StrömstadJennifer LopezStrömstadVind

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.