Hoppa till huvudinnehållet

Oavgjort toppmöte mellan Mellerud och Ed

Publicerad:
Melleruds IF spelade lika mot Eds FF
Melleruds IF spelade lika mot Eds FF

Det blev oavgjort, 1-1 (0-1), i matchen mellan de båda topplagen i division 4 Bohuslän/Dalsland herr i fotboll, Mellerud och gästande Ed, på söndagen.

– Ed startar första 15 väldigt bra och kontrar även in 0-1. Sen gnetar vi oss in i matchen och börjar skapa lägen. Innan pausvilan har vi 3 jättelägen, plus en frispark i underkant ribban som var värd ett bättre öde. Andra halvlek är bland de bättre spelmässigt detta året. Hade vi varit lika effektiva som första halvlek mot Åsebro förra helgen, så hade vi vunnit med flera mål. Men Ed orkar med tur och skicklighet hålla undan. Fotboll handlar i mångt och mycket om att sätta sina chanser, här var vi inte tillräckligt fokuserade idag. Nu blickar vi fram emot DM finalen mot Brålanda hemma på onsdag, kommenterade Melleruds tränare Markus Svensson.

Eds tränare Viktor Johansson om matchen:

– Vi startar matchen helt okej och lyckas göra 1-0, efter det tappar vi allt och ska vara glada att vi får med oss en poäng överhuvudtaget. Filip gör en bra insats i målet och räddar oss vid flera tillfällen.

Eds Victor Remneland gjorde 1-0 i första halvlek. I andra halvlek jobbade sig Mellerud in i matchen, och kvitterade genom Igor De Amorin Domingues.

Mellerud har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 11–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ed har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 11–6 i målskillnad. Det här var Melleruds fjärde oavgjorda match den här säsongen.

Resultatet innebär att Mellerud ligger kvar på tredje plats och Ed på andra plats i tabellen.

Söndag 3 september möter Mellerud Åmål borta 13.00 och Ed möter Färgelanda hemma 16.00.

Artikeltaggar

Division 4 Bohuslän/DalslandEds FFFotbollMelleruds IFRådavallen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.